Ολυμπιακός: Μεγάλη νίκη στο Europa League, 3-0 τη Μπράγκα

Ολυμπιακός: Μεγάλη νίκη στο Europa League, 3-0 τη Μπράγκα

Με δύο γκολ του Ελ Κααμπί και ένα του Εσε, οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν την πρώτη τους νίκη, στη 2η αγωνιστική της League Phase του Europa League

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εντυπωσιακή εμφάνιση, ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-0 της Μπράγκα στο «Γ. Καραϊσκάκης», πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη, στη 2η αγωνιστική της League Phase του Europa League. Δύο γκολ πέτυχε ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί (45΄, 59΄) και ένα ο Σαντιάγκο Εσε (53΄). 

Με τον 17χρονο Μουζακίτη να συμπληρώνει την τριάδα της μεσαίας γραμμής, πλάι σε Eσε και Τσικίνιο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ελέγξει από την αρχή τον ρυθμό του παιχνιδιού, ενώ στους κινδύνους που προέκυψαν, ο Κωνσταντής Τζολάκης δήλωσε «παρών».

Ο Ολυμπιακός απείλησε, αλλά δεν είχε αντίστοιχα επικίνδυνες φάσεις με αυτές της Μπράγκα. Στην εκπνοή του ημιχρόνου, σοβαρό λάθος του (πρώην «ερυθρόλευκου») Αντρέ Ορτα εκμεταλλεύτηκε ο Ζέλσον Μαρτίνς, ο οποίος κέρδισε την μπάλα και την έστρωσε στον Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός σούταρε, η μπάλα άλλαξε πορεία από την πλάτη του Φερέιρα και κατέληξε στα δίχτυα του Ματέους.

Στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Ροντινέι, που έκανε «μαγική» εμφάνιση ως εξτρέμ, έκλεψε την μπάλα και την πέρασε στην περιοχή στον Εσε, ο οποίος από κοντά έγραψε το 2-0 στο 53΄. Τέσσερα λεπτά αργότερα, νέο λάθος της άμυνας της Μπράγκα οδήγησε σε νέο κλέψιμο και νέα ασίστ του Ροντινέι στον Ελ Κααμπί ο οποίος πέτυχε το 3-0, στο 59΄.

Στο 70΄ ο Κάρμο έσωσε σίγουρο γκολ αποκρούοντας με κεφαλιά πάνω στη γραμμή το σουτ του Ρικάρντο Ορτα και έτσι οι Πορτογάλοι έχασαν την ευκαιρία για ένα γκολ. Το 3-0 έμεινε μέχρι τέλους με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ροντινέι και Ελ Κααμπί, και τον Μουζακίτη να πραγματοποιεί ντεμπούτο στην Ευρώπη, μία εβδομάδα μετά τον Κωστούλα.

Ολυμπιακός: Μεγάλη νίκη στο Europa League, 3-0 τη Μπράγκα-1
Φωτ. INTIME News

Διαιτητής: Ντάμιαν Σίλβεστζακ (Πολωνία)

Κίτρινες: Ρέτσος, Ορτέγκα – Καρβάλιο, Φερέιρα

Οι συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Κάρμο (80΄ Πιρόλα), Ρέτσος (73΄ Ντόι), Κοστίνια, Εσε, Μουζακίτης, Τσικίνιο (58΄ Γουίλιαν), Ροντινέι, Ζέλσον Μαρτίνς (73΄ Ολιβέιρα), Ελ Κααμπί.

ΜΠΡΑΓΚΑ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Ματέους, Φερέιρα, Νιακατέ, Αρεϊ-Εμπί, Μαρίν (67΄ Ρότζερ Φερνάντες), Καρβάλιο (46΄ Γκορμπί), Α. Ορτα (68΄ Βίκτορ Γκόμες), Μπρούμα, Μαρτίνες (46΄ Γκάρμπι), Ρ. Ορτα, Ρομπέρτο Φερνάντες (67΄ Ελ Ουαζανί)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT