Basket League: Πρώτο τζάμπολ και στην Ελλάδα

Basket League: Πρώτο τζάμπολ και στην Ελλάδα

Η Basket League μπαίνει στο παρκέ υποσχόμενη πολλές συγκινήσεις

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωλίγκα ήδη ξεκίνησε, η πρεμιέρα του ΝΒΑ αρχίζει να αχνοφαίνεται στις 22 Οκτωβρίου και στο ενδιάμεσο έρχεται η ταπεινή Basket League για να γεμίζει τα κενά μας. Η αντίστροφη μέτρηση για το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ έχει αρχίσει, και σήμερα στις 5 το απόγευμα θα έχουμε το πρώτο τζάμπολ της χρονιάς, σε ένα ντέρμπι με κίτρινο φόντο. Ο Αρης υποδέχεται την ΑΕΚ στο Αλεξάνδρειο, σε ένα κρας τεστ που θα δείξει αν αυτές οι δύο ομάδες με το ένδοξο παρελθόν έχουν τις δυνατότητες να ξεχωρίσουν από το κοπάδι ώστε να γίνουν «αγκάθι» στα πλευρά του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, των δύο αδιαφιλονίκητων φαβορί για τον τίτλο.

Με μόλις 12 ομάδες να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, είναι φανερό ότι το οικονομικό υπόβαθρο δεν ευνοεί το άνοιγμα σε περισσότερες πόλεις, ικανές να υποστηρίξουν μια ομάδα τους στη μεγαλύτερη κατηγορία. Σε επίπεδο μπάτζετ, η φετινή Basket League είναι αναμφίβολα η πιο πλούσια των τελευταίων χρόνων, αλλά αυτό οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στα τεράστια ποσά που διέθεσαν φέτος ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Θέλοντας να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους σε Ελλάδα και Ευρώπη, οι «πράσινοι» κράτησαν όλον τον βασικό τους κορμό και τον μπόλιασαν με σπουδαίους, έμπειρους και ακριβούς παίκτες, όπως οι Μπράουν, Οσμάν και Γιούρτσεβεν. Στο κυνήγι τους, πολύ θεαματικές κινήσεις έκαναν και οι «ερυθρόλευκοι». Η επιστροφή των Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ, η μεταγραφή-έκπληξη του Φουρνιέ και η ενίσχυσή του στην περιφέρεια με τους Βιλντόζα και (μελλοντικά) Εβανς ανεβάζουν πολύ το επίπεδο του φετινού Ολυμπιακού και του ανταγωνισμού.

Από το πρόγραμμα της πρεμιέρας ξεχωρίζει το ντέρμπι του Αρη με την ΑΕΚ στο Αλεξάνδρειο.

Πρόσθετο (υπερ)όπλο για τον Παναθηναϊκό θα είναι και το ριζικά ανακαινισμένο ΟΑΚΑ. Ο εκσυγχρονισμός του κόστισε περισσότερο απ’ όλο το ρόστερ του και αναμένεται να αποδειχθεί πόλος έλξης για τους οπαδούς του στο πρωτάθλημα και όχι μόνο στην Ευρωλίγκα. Με την αύρα που έχει, ο πρωταθλητής περιμένει σχεδόν γεμάτο γήπεδο, τον πρώτο καιρό, ακόμη και σε μη εμπορικά παιχνίδια της Basket League, που άλλες εποχές με το ζόρι μάζευαν 2.000-3.000 φιλάθλους.

Από τις υπόλοιπες ομάδες, η ΑΕΚ έκανε κι αυτή μια οικονομική υπέρβαση για να ανέβει τουλάχιστον ένα επίπεδο, χωρίς πάντως να είναι σε θέση να διεκδικήσει τον τίτλο. Αρης και ΠΑΟΚ δεν δείχνουν ικανοί να κυνηγήσουν κάτι περισσότερο από ένα καλό πλασάρισμα, ενώ το Περιστέρι και ο Προμηθέας θα επιδιώξουν να τερματίσουν (όπως και πέρυσι) μέσα στην πρώτη τετράδα. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η επιστροφή του ιστορικού Πανιωνίου, έπειτα από χρόνια ταλαιπωρίας στις μικρότερες κατηγορίες…

Συνοπτικά, το πρόγραμμα της πρεμιέρας: ΣΑΒΒΑΤΟ: 17.00 Αρης Midea – AEK Betsson BC, 18.00 Μαρούσι – Προμηθέας Πάτρας, 20.15 Περιστέρι Domino’s – ΠΑΟΚ Mateco, ΚΥΡΙΑΚΗ: 17.15 Καρδίτσα Ιαπωνική – Παναθηναϊκός AKTOR, 18.00 Πανιώνιος Χυμοί VIVA – Κολοσσός Ρόδου H Hotels Collection, ΔΕΥΤΕΡΑ: 20.15 Λαύριο DHI – Ολυμπιακός.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT