Ποδόσφαιρο: Ο MVP της Πόρτο χάρισε το βραβείο του στο «ball boy» που «έφτιαξε» το νικητήριο γκολ

Ποδόσφαιρο: Ο MVP της Πόρτο χάρισε το βραβείο του στο «ball boy» που «έφτιαξε» το νικητήριο γκολ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο μέσος της Πόρτο, Νίκο Γκονζάλες, ο οποίος έδωσε την ασίστ για το νικητήριο γκολ στην εντός έδρας νίκη των «δράκων» με 2-1 επί της Μπράγκα χθες, Κυριακή, στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, χάρισε το βραβείο του MVP στο αγόρι του οποίου η γρήγορη επαναφορά της μπάλας ξεκίνησε την προσπάθεια που οδήγησε στο γκολ.

Το «ball boy» της Πόρτο έδωσε αμέσως την μπάλα, που είχε βγει εκτός αγωνιστικού χώρου, στον Μαρτίμ Φερνάντες, βοηθώντας τον αμυντικό να βρει τον Γκονζάλες εκτελώντας τάχιστα ένα πλάγιο άουτ.

Ο Ισπανός έπαιξε το ένα-δύο με τον επιθετικό Πεπέ πριν σεντράρει στη μεγάλη περιοχή, με το δεξί σουτ του Πεπέ να περνάει δίπλα από τον τερματοφύλακα και πλάι στο δεύτερο δοκάρι.

Το γκολ του 59ου λεπτού αποκατέστησε το προβάδισμα των γηπεδούχων στο «Ντραγκάο», εξασφαλίζοντας την έβδομη νίκη της Πόρτο, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας ύστερα από οκτώ αγώνες του πορτογαλικού πρωταθλήματος, καθώς υπολείπεται της πρωταθλήτριας Σπόρτινγκ κατά τρεις βαθμούς.

Ο Γκονζάλες έσπευσε μετά τον αγώνα να παραδώσει στο ball boy το βραβείο του Πολυτιμότερου Παίκτη του Αγώνα κόντρα στην ομάδα που τρεις ημέρες νωρίτερα είχε αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο Europa League.

«Χάρη σε αυτόν, πήραμε άλλους τρεις βαθμούς σήμερα. Θα πάρει τον φόρο τιμής που του αξίζει», είπε στους δημοσιογράφους ο προπονητής της Πόρτο, Βίτορ Μπρούνο.

«Αυτά τα παιδιά είναι πολύ σημαντικά. Είναι επίσης απαραίτητο για όσους βρίσκονται γύρω από τον αγωνιστικό χώρο και δεν επιδρούν άμεσα στο παιχνίδι να συνειδητοποιήσουν πώς μπορούν να βοηθήσουν, ακόμη και από το πλάι», είπε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Πριν από πέντε χρόνια ένας άλλος διασημότερος Πορτογάλος προπονητής, ο Ζοζέ Μουρίνιο, είχε εκφραστεί δημοσίως για το πόσο είχε βοηθήσει ένα ball boy της Τότεναμ να περάσει γρήγορα ξανά η μπάλα για εκτέλεση πλαγίου, που οδήγησε σε γκολ του Χάρι Κέιν σε βάρος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο μικρός τότε Κάλαμ είδε τότε τον Μουρίνιο να σπεύδει επιτόπου να του κάνει high five και να τον ευχαριστεί μπροστά σε εκατομμύρια μάτια. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο τότε τεχνικός της Τότεναμ προσκάλεσε την επαύριο του αγώνα τον μικρό στα αποδυτήρια της ομάδας, όπου τον καλοδέχθηκε πριν τον αγκαλιάσει και ο Χάρι Κέιν για να τον ευχαριστήσει για την «πολύτιμη» ασίστ του.

Πηγή: Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT