Τζορτζ Μπάλντοκ: Η μακρόχρονη καριέρα στην Αγγλία και η συμφωνία με τον Παναθηναϊκό

Τζορτζ Μπάλντοκ: Η μακρόχρονη καριέρα στην Αγγλία και η συμφωνία με τον Παναθηναϊκό

Τα πρώτα βήματα στη Μίλτον Κέιν Ντονς, οι 219 συμμετοχές με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και η άφιξη στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η είδηση του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ σκόρπισε θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο 31χρονος δεξιός αμυντικός που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ήταν διεθνής με την Ελλάδα και αγωνιζόταν με τα χρώματα του Παναθηναϊκού.

Οι σταθμοί της καριέρας του

O Μπάλντοκ είχε γεννηθεί στο Μπάκιγχαμ της Αγγλίας στις 9 Μαρτίου 1993 και είχε ελληνικές ρίζες από την πλευρά του πατέρα του. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα είχε κάνει στη Μίλτον Κέιν Ντονς, ομάδα με την οποία έκανε το επίσημο ντεμπούτο του τον Μαϊο του 2010 σε παιχνίδι κόντρα στην Μπράιτον.

Με τη φανέλα της Μίλτον Κέιν Ντονς κατέγραψε 107 συμμετοχές και δύο γκολ. Εως το 2017, αγωνίστηκε, μέσω δανεισμού, στις αγγλικές ομάδες Νόρθαμπτον, Τάμγουορθ, Οξφορντ Γιουνάιτεντ και στην ισλανδική Βεστμανέγια.

Τζορτζ Μπάλντοκ: Η μακρόχρονη καριέρα στην Αγγλία και η συμφωνία με τον Παναθηναϊκό-1
AP

Το 2017 πήρε μεταγραφή για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με την οποία κατέγραψε 219 συμμετοχές (τις 83 από αυτές στην Πρέμιερ Λιγκ) και πέτυχε 6 γκολ.

Στο ενεργητικό του είχε συμμετοχή στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 2023 και δύο προβιβασμούς από την Championship στην Premier League.

Το καλοκαίρι του 2024 υπέγραψε συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Μέτρησε συνολικά 12 συμμετοχές με το εθνόσημο.

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT