Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις»

Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις»

Αναμέτρηση - πρόκληση για την Εθνική απόψε κόντρα στην Αγγλία στο Γουέμπλεϊ

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Σύμβολο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου το Γουέμπλεϊ, αρκεί και μόνο η θέα του για να σου κόψει την ανάσα. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όμως, ήταν απόλυτα ξεκάθαρος: η εθνική μας ομάδα δεν ήλθε εδώ για να το… θαυμάσει και να απολαύσει την εμπειρία, αλλά για να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί απέναντι στην Αγγλία, μια από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη. Η πρόκληση είναι μεγάλη και ο στόχος υψηλός. Η αποψινή (21.45) αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική του Nation League είναι ένα ραντεβού πρωτοπόρων και θα καθορίσει την εικόνα στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου. Ο νικητής θα μείνει μόνος εκεί με σημαντικό προβάδισμα, η ισοπαλία θα διατηρήσει τη συγκατοίκηση και την ισορροπία. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι ένα κρας τεστ για τη «γαλανόλευκη», η οποία αναζητεί καιρό τώρα μια σημαντική επιτυχία απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο, για να δείξει ότι έφτασε η ώρα να ξανακοιτάξει ψηλότερα…

«Αν θέλουμε να αλλάξουμε status πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις, να πάρουμε αποτελέσματα που μπορεί να μην είναι στο επίπεδό μας. Εχουμε πολλούς παίκτες που παίζουν σε καλές ομάδες στο εξωτερικό, έχουμε και εγωισμό. Ενας προπονητής πάντα ζητάει το μάξιμουμ σε τέτοια παιχνίδια, αλλά δεν εξαρτώνται πολλά από εμάς γιατί είναι πολύ ποιοτική ομάδα η Αγγλία», δήλωσε ο κ. Γιοβάνοβιτς και συμπλήρωσε: «Θα είναι όμορφο, θα είναι ποδοσφαιρικό να παίξουμε μπροστά σε 90.000 κόσμο. Το πώς θα λειτουργήσει αυτό θα το δούμε στο παιχνίδι. Το ότι θα είναι sold out το ματς, δείχνει και το ενδιαφέρον που έχει η Αγγλία. Μακάρι να παίζουμε πιο συχνά τέτοια παιχνίδια γιατί αυτά μας δείχνουν πού πραγματικά βρισκόμαστε…». Sold out έκαναν και οι Ελληνες φίλαθλοι! Τα 4.600 εισιτήρια που πήρε η ΕΠΟ εξαντλήθηκαν! Στη χθεσινή προπόνηση, μάλιστα, περισσότεροι από 100 Ελληνες φίλαθλοι πήγαν στο Γουέμπλεϊ για να εμψυχώσουν τους διεθνείς μας!

Το μεγαλύτερο «αγκάθι» για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι η απουσία του Φώτη Ιωαννίδη. Η μαγνητική επιβεβαίωσε ότι έχει υποστεί θλάση και θα μείνει εκτός αγώνων περίπου για τρεις εβδομάδες. Είναι ο πρώτος σκόρερ της «γαλανόλευκης» στο τουρνουά με τρία γκολ σε δύο αγώνες και φαβορί για τη θέση του προβάλλει ο Παυλίδης. Οι 25 παίκτες που κάλεσε ο Γιοβάνοβιτς για τους αγώνες με Αγγλία και Ιρλανδία: Βλαχοδήμος, Μανδάς, Τζολάκης, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Κουλιεράκης, Γιαννούλης, Βαγιαννίδης, Τσιμίκας, Ρότα, Ρέτσος, Ντόη, Μπακασέτας, Μάνταλος, Ζαφείρης, Σιώπης, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Ιωαννίδης, Μασούρας, Πέλκας, Τζόλης, Κωνσταντέλιας, Παυλίδης, Δουβίκας.

Με προβλήματα τα «Τρία Λιοντάρια»

Κλασικά… αγγλική ήταν η υποδοχή της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο, με τον καιρό συννεφιασμένο και απειλητικό για βροχή, συν την αναμενόμενη ανακοίνωση από την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία: «Ολες οι θέσεις για τον αυριανό αγώνα Nations League με την Ελλάδα έχουν πλέον εξαντληθεί. Ευχαριστούμε για τη φανταστική υποστήριξή σας!» ήταν η αναγγελία ενός ακόμη sold out στο Γουέμπλεϊ, χωρίς να προκαλεί εντύπωση, μια και οι Αγγλοι φίλαθλοι ακολουθούν παντού και πάντα τα «Τρία Λιοντάρια», ακόμα κι αν δεν κρίνεται κάτι σημαντικό. Αν και η συμμετοχή του Χάρι Κέιν έμοιαζε πολύ πιθανή, καθώς φάνηκε να ξεπερνάει τον τραυματισμό του, τα σύννεφα επέστρεψαν καθώς περιορίστηκε σε ατομικό. Ατομικό ακολούθησε και ο Γκρίλις, περισσότερο για προληπτικούς λόγους, αλλά καλού κακού ο Λι Κάρλσλεϊ κάλεσε τον Κέρτις Τζόουνς της Λίβερπουλ και τον Τίνο Λιβραμέντο της Νιούκαστλ. Εκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Κόμπι Μάινο, Ερζα Κόνσα και Μόργκαν Γκιμπς Γουάιτ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT