Παγκόσμια συγκίνηση για τον χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ

Παγκόσμια συγκίνηση για τον χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει ο θάνατός του στην Αγγλία - Με μαύρα περιβραχιόνια η Ελλάδα σήμερα και την Κυριακή

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Παγκόσμιο σοκ και έντονη συγκίνηση προκάλεσε η τραγική είδηση της απώλειας του Τζορτζ Μπάλντοκ. Ειδικά στην Αγγλία όπου γεννήθηκε, έζησε όλη του τη ζωή και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά ο άσος του Παναθηναϊκού, το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και προβλήθηκε έντονα από τα αγγλικά ΜΜΕ.

Είναι και η τραγική ειρωνεία του αποψινού αγώνα των εθνικών ομάδων Αγγλίας και Ελλάδας στο Γουέμπλεϊ, όπου θα τον τιμήσουν και θα τον αποχαιρετήσουν οι δύο πατρίδες του. Ένα παιχνίδι στο οποίο πιθανότατα θα έπαιζε και ο ίδιος εάν δεν είχε πληγωθεί από την πολύμηνη αποχή του λόγω τραυματισμού, χάνοντας το τελευταίο διάστημα τη θέση του στη «γαλανόλευκη»…

Θέμα αναβολής του αποψινού (21:45) αγώνα Αγγλία-Ελλάδα για την 3η αγωνιστική του Nation League δεν υπήρξε, ούτε και προβλέπεται από τους κανονισμούς παρά το σοκ που προκλήθηκε και την πολύ μικρή απόσταση χρονικά του θλιβερού συμβάντος με τον αγώνα.

Η μνήμη του Μπάλντοκ θα τιμηθεί, πάντως, καθώς η ΕΠΟ υπέβαλλε αίτημα στην UEFA να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και να φορέσουν οι ποδοσφαιριστές μαύρα περιβραχιόνια στον αποψινό αγώνα της εθνικής μας ομάδας με την Αγγλία και στον κυριακάτικο με την Ιρλανδία στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Αντίστοιχο αίτημα υπέβαλε στην Ευρωλίγκα και ο Παναθηναϊκός AKTOR ενόψει του αποψινού αγώνα του με τη Μπάγερν στο ΟΑΚΑ.

«Το βράδυ, ένας νέος παίκτης, ο Τζορτζ Μπάλντοκ, έφυγε από τη ζωή. Ηταν παίκτης της εθνικής Ελλάδας και του Παναθηναϊκού. Αν ένα νέο άτομο πεθαίνει, είναι μια μαύρη μέρα. Κι αυτή τη μέρα, πρέπει να θυμίσουμε στον εαυτό μας τι είναι σημαντικό στη ζωή. Σήμερα είσαι, αύριο μπορεί να έχεις φύγει. Εκφράζω βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του παίκτη, στην Ελλάδα και σε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη» ήταν τα λόγια που διάλεξε για να αποχαιρετήσει τον Μπάλντοκ ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος βρίσκεται συμπτωματικά αυτές τις μέρες στην Αθήνα για το συνέδριο της ECA. Συλλυπητήρια ανάρτηση έκανε και η UEFA στους επίσημους λογαριασμούς της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Με συγκινητικό τρόπο αποχαιρέτησαν τον αποχαιρέτησαν και οι Αγγλοι φίλαθλοι, κυρίως αυτοί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ τη φανέλα της οποίας φόρεσε για 7 χρόνια.

Εκτός από τα θερμά τους μηνύματα, οι φίλοι των «λεπίδων» πρόβαλλαν στους λογαριασμούς τους τα δύο πολύ σημαντικά γκολ που είχε σημειώσει ο παίκτης του Παναθηναϊκού στους αγώνες της ομάδας τους με την Νόριτς και τη Σουόνσι.

H πρωινή εκπομπή του δικτύου Sky Sports αφιέρωσε στον Μπάλντοκ ένα βίντεο με στιγμιότυπα από την καριέρα του. Εκτενείς αναφορές έκαναν και όλα τα αγγλικά ΜΜΕ, ενώ η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου, με πλούσια αφιερώματα για την καριέρα του.

Με μια ανάρτηση αποχαιρέτησε τον Μπάλντοκ και Γκούσταβο Πογέτ, ο προπονητής που τον καθιέρωσε στην εθνική μας ομάδα: «Την αγάπη μου και τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Τζορτζ και τους οικείους του. Είμαι συντετριμμένος. Αναπαύσου εν ειρήνη Τζορτζ»

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT