Κρεμάει τη ρακέτα του ο Ναδάλ

Ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση τον επόμενο μήνα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν υπάρχει για εμένα επιστροφή, μα αιώνια θα είναι η δόξα». Ο Ραφαέλ Ναδάλ εάν δεν ήταν, όπως έχει αποδείξει με τις πράξεις του, μετριόφρων, θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει τα λόγια του Αχιλλέα από την Ομήρου Ιλιάδα για να ανακοινώσει την αποχώρησή του από το άθλημα που αγάπησε και μέσα από αυτό καταξιώθηκε.

Ο Ισπανός «βασιλιάς» του τένις ετοιμάζεται να εισέλθει στο Πάνθεον του αθλήματος και μετά τον Φέντερερ ακόμη ένα μέλος των «Big 3» να αποχαιρετήσει τα αγωνιστικά κορτ τον επόμενο μήνα στον τελικό του Davis Cup.

Τραυματισμοί και ο παράγοντας χρόνος οδήγησαν τον 38χρονο Ραφαέλ Ναδάλ σε αυτή την απόφαση. «Πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να βάλω τέλος σε μια καριέρα που ήταν πιο μεγάλη και πιο πετυχημένη από όσο θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ», ανέφερε στην ανακοίνωση της αποχώρησής του.

Οι 22 τίτλοι από Grand Slam (τα 14 από το Ρολάν Γκαρός, 112 νίκες σε 116 αγώνες), οι 92 τίτλοι από τουρνουά ΑΤΡ, οι 36 τίτλοι από Masters και τα δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια αποτελούν την επιβεβαίωση των λόγων του.

Η απόφαση του Ισπανού σκόρπισε θλίψη στους φίλους του τένις. Ενας από τους πρώτους που τον αποχαιρέτησε ήταν ο μεγάλος αντίπαλός του, Ρότζερ Φέντερερ: «Ηλπιζα ότι αυτή η μέρα δεν θα ερχόταν ποτέ», ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media και τον ευχαρίστησε για τις «αξέχαστες αναμνήσεις».

Η Μαρία Σάκκαρη με τέσσερις λέξεις είπε αντίο στον σπουδαίο τενίστα: «Ευχαριστούμε που μας ενέπνευσες», ανέφερε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Νικ Κύργιος έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές τον Ραφαέλ Ναδάλ. Τώρα του ζήτησε να μην αποσυρθεί για να παίξουν μαζί «μια τελευταία φορά», αλλά όπως είπε ο Αχιλλέας στην Ιλιάδα: «Δεν υπάρχει επιστροφή».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT