Η Εθνική γίνεται ξανά ομάδα με αρχή, μέση και τέλος

Η Εθνική γίνεται ξανά ομάδα με αρχή, μέση και τέλος

Η κομβική συνέχεια στο Nations League και το… μουντιαλικό φόντο

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη μια το πένθος και η ανείπωτη λύπη για την απώλεια του Τζορτζ Μπάλντοκ. Από την άλλη η ικανοποίηση, η προοπτική και το χαμόγελο –έστω και σφιγμένο– για την εικόνα της εθνικής ομάδας, που έκανε το δύο στα δύο στο «παράθυρο» του Οκτωβρίου για το Nations League και με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς οδηγό δείχνει ότι κάτι καλό χτίζεται ενόψει της μεγάλης πρόκλησης που ακολουθεί, που δεν είναι άλλη από τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026, που θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Μάρτιο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετράει το 4Χ4 στη διοργάνωση και πλέον διεκδικεί στα ίσα την πρώτη θέση του ομίλου της, με το παιχνίδι τον Νοέμβριο με την Αγγλία στο ΟΑΚΑ να είναι το «κλειδί». Αν δεν χάσει η ελληνική ομάδα θα είναι σίγουρα στην κορυφή, ενώ την τελευταία αγωνιστική θα την περιμένει η Φινλανδία.

Οι εμφανίσεις και κυρίως βέβαια το διπλό στο «Γουέμπλεϊ» έκαναν τον κόσμο να αγκαλιάσει και πάλι την ομάδα και να γεμίσει την Κυριακή το «Καραϊσκάκη», βλέποντας τους διεθνείς να νικούν με 2-0 την Ιρλανδία. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για τον Σέρβο τεχνικό και τους παίκτες του, καθώς με τη συσπείρωση και το πάθος τους κέρδισαν ξανά τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη όλων. Η αλήθεια είναι ότι ο Γιοβάνοβιτς, σε αντίθεση με πολλούς προκατόχους του, δεν παρέλαβε καμένη γη από τον Πογιέτ. Ο Ουρουγουανός είχε βάλει το δικό του λιθαράκι, όπως και προηγουμένως το ίδιο είχε πράξει ο Φαντ Σιπ. Ομως ο Σέρβος έκανε την ομάδα πιο ντελικάτη. Η Εθνική δεν είναι πλέον… βαρετή και όπως έδειξε και στο Λονδίνο, δεν μπαίνει στο γήπεδο για να κλέψει τις νίκες, αλλά για να τις διεκδικήσει στα ίσα, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος.

Αν στο τέλος της ημέρας η Εθνική καταφέρει να κρατήσει την πρώτη θέση του ομίλου, εξασφαλίζει την άνοδό της στη League A΄ του Nations League, κάτι που σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσει σαφώς πιο δυνατούς, αλλά και εμπορικούς αντιπάλους.

Επίσης ανεβαίνει στο δεύτερο pot ενόψει της κλήρωσης για το Μουντιάλ, κάτι που σημαίνει ότι αποφεύγει έναν δυνατό αντίπαλο, ενώ παράλληλα η πρωτιά προσφέρει και μια δεύτερη ευκαιρία για να πάρει το εισιτήριο για το Μουντιάλ του 2026. Εδώ, σε αντίθεση με το Euro, στα μπαράζ δεν πηγαίνουν οι δεύτερες των ομίλων, αλλά οι τέσσερις καλύτεροι πρώτοι (που δεν έχουν εξασφαλίσει πρόκριση από τα προκριματικά), οι οποίοι μαζί με τους 12 δεύτερους των προκριματικών θα διεκδικήσουν μέσω τεσσάρων μονοπατιών σε στιλ Final 4 τέσσερα ακόμη εισιτήρια για τα γήπεδα των ΗΠΑ, του Καναδά και του Μεξικού.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT