Σαρωτικές αλλαγές στον ελληνικό υγρό στίβο

Σαρωτικές αλλαγές στον ελληνικό υγρό στίβο

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού σηματοδότησε την αρχή του ολυμπιακού κύκλου του Λος Αντζελες και η ηγεσία της Ομοσπονδίας Κολύμβησης έκανε τα πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση με αλλαγές προπονητών. Παρελθόν αποτελούν οι προπονητές του πόλο γυναικών, των καταδύσεων και της καλλιτεχνικής κολύμβησης, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις και για την προπονητική ομάδα των ανδρών στο πόλο.

Οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί των γυναικών Αλεξία Καμμένου και Αναστάσιος Πυρπυρής δεν θα καθίσουν στον πάγκο της Εθνικής στον νέο ολυμπιακό κύκλο. Η ομοσπονδία βρίσκεται σε συζητήσεις με τρεις Ελληνες και έναν ξένο, αλλά η… ζυγαριά γέρνει προς την πλευρά των Ελλήνων και για οικονομικούς λόγους. Φαβορί θεωρείται ο Χάρης Παυλίδης. Οι τέως εθνικοί προπονητές ευχήθηκαν καλή τύχη στην Εθνική, αλλά άφησαν και αιχμές αναφέροντας ότι «η πορεία μας στην Εθνική θα άξιζε διαφορετικής αντιμετώπισης». Η παραμονή τους στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συνοδεύτηκε με τη συμμετοχή, ύστερα από 16 χρόνια, της Εθνικής στο ολυμπιακό τουρνουά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο από ευρωπαϊκά και μία 4η θέση σε παγκόσμιο.

Η προπονήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης Αναστασία Γκούτσεβα δέχθηκε την οικονομικά δελεαστική πρόταση της Σιγκαπούρης και θα συνεχίσει εκεί την καριέρα της. Αντικαταστάτριά της θα είναι η Κινέζα Μενγκ Τσεν, η οποία υπήρξε ομοσπονδιακή προπονήτρια στον Καναδά. Είναι εξειδικευμένη στα εντυπωσιακά ακροβατικά και, μάλιστα, εξαιτίας των δυναμικών προγραμμάτων της, το όνομά της είχε εμπλακεί στον Καναδά σε υπόθεση κακοποίησης. Πέντε αθλήτριες, μέλη της εθνικής ομάδας του Καναδά από το 2007 έως το 2020, κατηγόρησαν τέσσερις από τους προπονητές τους, μεταξύ των οποίων και τη Μενγκ Τσεν, για ψυχολογική κακοποίηση και αμέλεια, αλλά καμία από τις κατηγορίες δεν αποδείχθηκε στο δικαστήριο. Η Τσεν, σύμφωνα με καναδικά ΜΜΕ, είχε κατηγορηθεί ότι ωθούσε τις αθλήτριες σε δύσκολα προγράμματα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματισμοί. Για ένα διάστημα και όσο διαρκούσε η έρευνα διακόπηκε η συνεργασία της με την καναδική ομοσπονδία, αλλά το 2021-2022 αναδείχθηκε προπονήτρια της χρονιάς. Η Μενγκ Τσεν έχει συνεργαστεί και με την ισπανική ομοσπονδία στο κομμάτι της ανάπτυξης και βελτίωσης των ακροβατικών των αθλητριών της χώρας.

Παρελθόν ύστερα από 27 χρόνια αποτέλεσε και ο προπονητής των καταδύσεων Πέτρος Φυρίγος. Τους καταδύτες μας στον νέο ολυμπιακό κύκλο θα προπονεί ο Ντάνιελ Ισλας. Ο 32χρονος Μεξικανός, ως αθλητής, έχει πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και σε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα. Από το 2020 εργάζεται ως προπονητής.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT