Η Ρεντ Μπουλ στηρίζει το πλάνο της στον Κλοπ

Η Ρεντ Μπουλ στηρίζει το πλάνο της στον Κλοπ

Ο Γερμανός αναλαμβάνει τη θέση του ποδοσφαιρικού προϊσταμένου για τις πέντε ομάδες του πολυεθνικού κολοσσού

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανερχόμενους αστέρες, ξεκινώντας μάλιστα από δύο παίκτες της Μπαρτσελόνα κατά πληροφορίες, βάζει στο στόχαστρο ο Γιούργκεν Κλοπ για λογαριασμό της Ρεντ Μπουλ, της εταιρείας που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της πέντε συλλόγους και πάει και για έκτο.

Ο τέως προπονητής της Λίβερπουλ έχει εδώ και 10 ημέρες ανακοινωθεί ως «παγκόσμιος διευθυντής ποδοσφαίρου» της Ρεντ Μπουλ με μηνιαίο μισθό 1 εκατ. ευρώ, που σίγουρα του… δίνει φτερά. Ο Γερμανός τεχνικός θα αναλάβει τα πολύ διαφορετικά για τον ίδιο καθήκοντά του από την 1η Ιανουαρίου, αλλά ήδη ετοιμάζει τις πρώτες του κινήσεις.

Η Ρεντ Μπουλ έχει γίνει μια ποδοσφαιρική πολυεθνική, όπως ακριβώς και το City Football Group, ο όμιλος του Αμπου Ντάμπι που ελέγχει, μεταξύ άλλων, τη Μάντσεστερ Σίτι. Στο χαρτοφυλάκιο ποδοσφαιρικών συλλόγων της Ρεντ Μπουλ ανήκουν σημαντικές ομάδες όπως η Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, η Λειψία στη Γερμανία, η Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς στις ΗΠΑ και οι βραζιλιάνικες Μπραγκαντίνο και Ρεντ Μπουλ Μπραζίλ. Φέρεται ακόμη να έχει μετοχές και στην αγγλική Λιντς, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι κοντά στην απόκτηση πακέτου μετοχών και της Παρί FC, της δεύτερης ομάδας της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο Κλοπ αναλαμβάνει τη θέση του ποδοσφαιρικού προϊσταμένου σε όλες αυτές. Καθήκον του θα είναι τυπικά να συμβουλεύει τους συλλόγους της Ρεντ Μπουλ για ζητήματα προπονητικής, περί ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας, για την ανάπτυξη των συλλόγων αυτών και των παικτών τους και, βεβαίως, για τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών και προπονητών.

«Μαζί θα μπορούμε να ανακαλύπτουμε ό,τι είναι εφικτό. Βλέπω τον ρόλο κυρίως ως μέντορα για τους προπονητές και τους διευθυντές των συλλόγων της Ρεντ Μπουλ, αλλά στην ουσία αποτελώ μέρος ενός οργανισμού μοναδικού, καινοτόμου και με το βλέμμα στο μέλλον», δήλωσε.

Κατά τον ευρωπαϊκό Τύπο, λοιπόν, ο Γερμανός με τη σπάνια ποδοσφαιρική ευφυΐα θα ξεκινήσει στοχεύοντας σε ανερχόμενα ποδοσφαιρικά ταλέντα, που θα μπορούν να μεταπωληθούν ακριβά – άλλωστε, εκεί είναι το πολύ χρήμα και όχι στους τίτλους με ακριβές μεταγραφές. Ηδη ο χαρισματικός προπονητής φέρεται, κατά τον Γάλλο δημοσιογράφο Σεμπαστιάν Βιντάλ, να έχει βάλει στο στόχαστρο δύο φιντάνια του σπουδαίου φυτωρίου της Μπαρτσελόνα, τους Αλέις Γαρίδο και Νόα Ντάρβιτς.

Η μετακίνησή του πάντως στη Ρεντ Μπουλ, έναν καπιταλιστικό γίγαντα, κάθε άλλο παρά ικανοποίησε τους λάτρεις του Κλοπ στην Ντόρτμουντ, που μεταξύ άλλων επικρίνουν σφόδρα τη Λειψία για την ιδιοκτησία της και την ταχύτατη ανέλιξή της στη Γερμανία.

Το στοίχημα με την Παρί FC

Εχοντας πια επικεφαλής του ποδοσφαιρικού της πρότζεκτ τον Γιούργκεν Κλοπ, η Ρεντ Μπουλ στοχεύει στην ένταξη ενός ακόμη συλλόγου στο χαρτοφυλάκιό της, της άσημης αλλά ταχέως ανερχόμενης Παρί FC, που ανήκει στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας και φιλοδοξεί να πάρει σημαντικό κομμάτι των φιλάθλων, σκαρφαλώνοντας σύντομα στη Ligue 1. Οι σημερινοί ιδιοκτήτες της, με επικεφαλής τον Πιερ Φερασί, σκοπεύουν να πωλήσουν περί το 70% του συλλόγου και να κρατήσουν μόνο το 30%. Βασικός «συμπαίκτης» αναμένεται να γίνει ο Μπερνάρ Αρνό, ο επικεφαλής της σπουδαίας γαλλικής οικογένειας που ελέγχει μεταξύ άλλων την πασίγνωστη φίρμα Louis Vuitton. Ο Αρνό αναμένεται να αποκτήσει το 55% της ομάδας, ενώ ένα 15% θα πάει στη Ρεντ Μπουλ, σύμφωνα με την έγκυρη γαλλική εφημερίδα Equipe. Η αναμενόμενη συμφωνία εξαγοράς των ποσοστών της Παρί FC θα γίνει στη βάση αποτίμησης του συλλόγου στα 90 εκατ. ευρώ, κατά τον γαλλικό Τύπο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT