Τι και αν πλησιάζουν τα 40;

Ρονάλντο και Μέσι παραμένουν οι πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα χρόνια τους σε… χρυσάφι κερδίζουν οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι, οι οποίοι όχι απλώς παραμένουν οι πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές στον κόσμο, αλλά και αυξάνουν τη διαφορά από νεότερους παίκτες, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που ανακοίνωσε το περιοδικό Forbes. Τι και αν πλησιάζουν τα 40 χρόνια… Οι δύο αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που μονοπωλούσαν για πάνω από μία δεκαετία τις Χρυσές Μπάλες όχι μόνο δεν σταματούν να σκοράρουν και να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, αλλά κερδίζουν ολοένα και περισσότερα χρήματα.

Ετσι, όπως αναφέρει το οικονομικό περιοδικό, στη λεπτομερή κατάσταση των παικτών με τους μεγαλύτερους μισθούς στον κόσμο, ο 39χρονος Κριστιάνο Ρονάλντο είναι με μεγάλη διαφορά ο πλέον ακριβοπληρωμένος, αποκομίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ 262 εκατ. ευρώ τον χρόνο για τις υπηρεσίες που παρέχει τυπικά στην Αλ Νασρ (αλλά ουσιαστικά και στο σαουδαραβικό ποδόσφαιρο και γενικά στη διεθνή εικόνα της Σαουδικής Αραβίας) συν τις χορηγίες που έχει εξασφαλίσει.

Κατά το Forbes, πρόκειται με διαφορά για τα περισσότερα ετήσια έσοδα που έχει αποκομίσει ποτέ ποδοσφαιριστής, ενώ στο ευρύτερο πεδίο του αθλητισμού υπολείπεται μόνο του πυγμάχου Φλόιντ Μεϊγουέδερ όταν εκείνος ήταν στα ρινγκ.

Δεύτερος αλλά με πολύ μεγάλη διαφορά από τον «αιώνιο» αντίπαλό του είναι ο Μέσι, με «μόλις» 123 εκατ. ευρώ ετήσια έσοδα φέτος. Και αυτό όχι γιατί ο σούπερ σταρ της Ιντερ Μαϊάμι υπολείπεται σε κάτι ποδοσφαιρικά του Ρονάλντο (είναι άλλωστε και νεότερος κατά δύο χρόνια), αλλά γιατί τα πετροδόλαρα ρέουν στο ποδόσφαιρο περισσότερο από τα δολάρια. Γι’ αυτό και στα έσοδα από χορηγίες ο Μέσι έχει την πρωτοκαθεδρία με 70 εκατ. ευρώ, έναντι 58 εκατ. του Ρονάλντο.

Ποια είναι η δεκάδα με τους καλύτερα αμειβομένους παίκτες παγκοσμίως, σύμφωνα με το Forbes.

Πετροδόλαρα, και πολλά μάλιστα, κερδίζει και ο Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος σταρ της Αλ Χιλάλ στη Σαουδική Αραβία προβλέπεται να εισπράξει φέτος από συμβόλαιο και χορηγίες περί τα 101 εκατ. ευρώ.

Η σαουδαραβική λίγκα φιγουράρει και στην τέταρτη θέση, την οποία καταλαμβάνει ο Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος σέντερ φορ της Αλ Ιτιχαντ στράφηκε κι εκείνος στο αραβικό βασίλειο και στα 36 του χρόνια αναμένεται να εισπράξει φέτος 95 εκατ. ευρώ.

Ο πρώτος ποδοσφαιριστής στη λίστα αυτή ο οποίος αγωνίζεται στην Ευρώπη είναι ο Κιλιάν Εμπαπέ, μόλις πέμπτος στην κατάταξη, με 83 εκατ. ευρώ. Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης είναι βεβαίως ο ακριβότερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο σε χρηματιστηριακή αξία κατά το έγκυρο Transfermarkt, αλλά φαίνεται ότι στα 25 χρόνια του έχει ακόμη πολύ δρόμο να τρέξει μέχρι για να φτάσει τους προπορευόμενους, τόσο σε αξία συμβολαίου όσο και (κυρίως) σε έσοδα από χορηγούς.

Ο κατά πολλούς καλύτερος επιθετικός στον κόσμο σήμερα, ο Ερλινγκ Χάαλαντ της Μάντσεστερ Σίτι, ακολουθεί στην έκτη θέση με 55 εκατ. ευρώ. Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Βινίσιους (Ρεάλ), Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ), Σαντιό Μανέ (Αλ Νασρ) και Κέβιν ντε Μπρόινε (Σίτι).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT