Δεσπόζει η μάχη του Παναθηναϊκού με την Τσέλσι

Δεσπόζει η μάχη του Παναθηναϊκού με την Τσέλσι

Ευρωπαϊκή βραδιά για τους τρεις εκπροσώπους της Ελλάδας σε Europa και Conference League

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πένθιμο και όχι γιορτινό κλίμα, όπως θα άρμοζε σε ένα τόσο λαμπερό παιχνίδι, θα υποδεχθεί απόψε (19.45) ο Παναθηναϊκός την Τσέλσι στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, για τη 2η αγωνιστική του Conference League. Παρά τις σοβαρές απουσίες τους (Καϊσέδο, Τζάκσον, Κόλγουιλ, Γκουστό, Τζέιμς συν τους εκτός ευρωπαϊκής λίστας Πάλμερ, Τσίλγουελ, Φοφανά και Λάβια), οι Λονδρέζοι είναι η πιο πλούσια ομάδα της διοργάνωσης και φαβορί για το τρόπαιο, αλλά η σκιά της απώλειας του Τζορτζ Μπάλντοκ δίνει ιδιαίτερο τόνο. Είναι το πρώτο παιχνίδι του Παναθηναϊκού μπροστά στους οπαδούς του μετά την τραγική απώλεια του «Starman» και η μνήμη του θα τιμηθεί απ’ όλους, διοίκηση, παίκτες, οπαδούς και αντιπάλους.

«Εχουμε μεγάλο πόνο και είμαστε πολύ θλιμμένοι. Εδώ και 15 πολύ δύσκολες ημέρες έχουμε μέσα μας αυτόν τον πόνο. Δύο πράγματα μπορούμε να κάνουμε για τον Τζορτζ. Να έχουμε σεβασμό και να του αφιερώσουμε όλη τη σεζόν», τόνισε ο Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος χαρακτήρισε την Τσέλσι καλύτερη ομάδα από Αγιαξ και Λανς, αισιοδοξώντας όμως ότι οι «πράσινοι» μπορούν να κερδίσουν κάτι. O Ουρουγουανός τεχνικός, που θα κάνει αρκετές αλλαγές ενόψει του κυριακάτικου κομβικού αγώνα με τον Αρη, υπολογίζει στον Σπόραρ, όχι όμως στους Ιωαννίδη, Μαξ.

Οι άλλοι δύο εκπρόσωποί μας αντιμετωπίζουν για την 3η αγωνιστική του Europa League ομάδες λιγότερο λαμπερές από την Τσέλσι, αλλά πολύ επικίνδυνες. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα (19.45) τη Βικτόρια Πλζεν χωρίς βαθμό στο ενεργητικό του και θέλει οπωσδήποτε νίκη για να κερδίσει έδαφος και να μείνει στο κυνήγι της πρόκρισης. «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Δεν είναι εύκολος αγώνας. Αντιμετωπίζουμε έναν πολύ καλά οργανωμένο αντίπαλο, με έναν απλό αλλά αποτελεσματικό τρόπο παιχνιδιού», δήλωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος δεν υπολογίζει στον Σορετίρε και θα κάνει μικρή διαχείριση χωρίς πολλές αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Με τη φόρα του 3-0 επί της Μπράγκα, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στη Σουηδία τη Μάλμε (22.00) με στόχο μια νίκη που θα του δώσει πλεονέκτημα. «Θέλουμε να είμαστε ο εαυτός μας, ο καλός εαυτός μας. Μόνο έτσι μπορούμε να νικήσουμε μια δυνατή ομάδα που είναι πρώτη στο πρωτάθλημά της και κάνει πολύ καλή δουλειά. Εχουμε διαφορετικό στυλ, όποιος εφαρμόσει το δικό του θα νικήσει», σημείωσε ο Μεντιλίμπαρ, χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών. Στο πλευρό των «ερυθρολεύκων» αναμένονται περίπου 1.500 ομογενείς που ζουν στη Σουηδία.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT