Τέλος ο Τεν Χαγκ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τέλος ο Τεν Χαγκ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

«Ο Ρούουντ Φαν Νιστελρόϊ θα αναλάβει την ομάδα ως προσωρινός προπονητής» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε τη Δευτέρα τη λύση της συνεργασίας με τον Ερικ τεν Χαγκ, μετά την πολύ κακή έναρξη της φετινής σεζόν, που έχει ως αποτέλεσμα, μετά από εννέα αγωνιστικές, η ομάδα να βρίσκεται στη 14η θέση της Premier League.

«Ο Ερικ τεν Χαγκ παραιτήθηκε από προπονητής της πρώτης ομάδας ανδρών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του αγγλικού συλλόγου. «Ο Ρούουντ Φαν Νιστελρόϊ θα αναλάβει την ομάδα ως προσωρινός προπονητής, με την υποστήριξη της τρέχουσας προπονητικής ομάδας, ενώ θα προσληφθεί μόνιμος προπονητής», προστίθεται.

Η δουλειά του 54χρονου Ολλανδού αμφισβητήθηκε για το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης σεζόν, καθώς η Γιουνάιτεντ κατέγραψε τη χειρότερη θέση της στην Premier League (8η), με τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο και πρόεδρο της INEOS, Τζιμ Ράτκλιφ, να αναλαμβάνει τα διοικητικά ηνία.

Μια έκπληξη στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 2024 επί της Μάντσεστερ Σίτι, καθώς και το γεγονός ότι ο Τεν Χαγκ απέδωσε την κακή εικόνα στους πολλούς τραυματισμούς, χάρισε στον Ολλανδό ακόμη μία ευκαιρία.

Τέλος ο Τεν Χαγκ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-1
AP Photo/Dave Thompson

Υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2026 και έλαβε άλλη μια ευκαιρία, προκειμένου να επαναφέρει τους 20 φορές πρωταθλητές του αγγλικού πρωταθλήματος στις παλιές τους δόξες, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Συνολικά, ο Τεν Χαγκ παρέμεινε στον πάγκο της Γιουνάιτεντ από τον Απρίλιο του 2022, οδηγώντας την ομάδα στην κατάκτηση, εκτός από το Κύπελλο Αγγλίας το 2024, του League Cup του 2023.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT