«Οπου άμιλλα ενταύθα και νίκη εστί», έχει πει ο φιλόσοφος Αριστοτέλης και ένας 22χρονος βολεϊμπολίστας, ο Αρης Χανδρινός, στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, έδωσε μαθήματα «Ευ Αγωνίζεσθαι» σε μία εποχή που η άμιλλα μοιάζει άγνωστη λέξη και η βία αποτελεί καθημερινότητα.
Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης των «πρασίνων» με τον «Δικέφαλο του Βορρά», και ενώ το σκορ ήταν 19-18 υπέρ του ΠΑΟΚ, οι διαιτητές έδειξαν ότι το σερβίς του «ασπρόμαυρου» Αλεξάντερ Λιαφτόφ ήταν άουτ αλλά ο διεθνής λίμπερο του «τριφυλλιού» προέτρεψε τους αντιπάλους του να πάρουν video check, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης να προηγηθεί με δύο πόντους. «Δεν μπορούσα να πω ψέματα. Εκτός γηπέδου είμαστε φίλοι. Αγωνιζόμαστε μαζί στην εθνική», δήλωσε αφοπλιστικά στην «Κ» ο βολεϊμπολίστας.
Ο 22χρονος αθλητής γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Γιος του παλαιού βολεϊμπολίστα και διαιτητή Παναγιώτη Χανδρινού, ο μικρός Αρης εξοικειώθηκε με την επιφάνεια του ταραφλέξ, τα δίχτυα και τη μπάλα του βόλεϊ από τη νηπιακή ηλικία. «Άρχισα να παίζω βόλεϊ από την εποχή που ήμουν πέντε ετών. Στην πορεία ασχολήθηκα με το μπάσκετ και με το ποδόσφαιρο αλλά η πετοσφαίριση ήταν αυτή που με κέρδισε», μας είπε. Έκανε τα πρώτα αθλητικά βήματα στον σύλλογο «Καλαμάτα 80» και γρήγορα φάνηκε το ταλέντο του. Το 2020 μετακόμισε στην Αθήνα και στον Μίλωνα και αυτή την αγωνιστική περίοδο αγωνίζεται με τον Παναθηναϊκό ενώ το 2020 φόρεσε για πρώτη φορά στο στήθος του και το εθνόσημο.
Ο Αρης είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό, παρόλο που θεωρείται από τους καλύτερους νέους Ελληνες βολεϊμπολίστες. Η κίνησή του όμως να προτρέψει τους αντιπάλους της ομάδας του να ζητήσουν έλεγχο της φάσης, καθώς είχε δει ότι η μπάλα βρήκε τη γραμμή, τον έφερε στο προσκήνιο και το φίλαθλο κοινό χαρακτήρισε την πράξη του ως το «Fair Play της χρονιάς». «Είδα ότι η μπάλα ήταν μέσα. Με τα παιδιά από τις άλλες ομάδες είμαστε φίλοι. Παίζουμε μαζί στην εθνική. Εάν δεν το έκανα θα ήταν σα να έλεγα ψέματα. Δεν μπορείς να λες ψέματα στους φίλους σου. Πως θα μπορούσα αύριο να αγωνιστώ μαζί τους στην εθνική; Στο δικό μας άθλημα υπάρχει η άμιλλα. Είναι κάποιες φορές που ο διαιτητής δεν βλέπει τη φάση. Όταν είδα ότι η μπάλα ήταν μέσα δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή το σκορ», υπογράμμισε ο αθλητής και όταν τον ρωτήσαμε πότε κατάλαβε την ιδιαίτερη σημασία της κίνησης του, η απάντηση ήταν και πάλι αφοπλιστική: «Εγώ στην αρχή δεν κατάλαβα ότι έκανα κάτι σπουδαίο. Το κατάλαβα όταν έκανα αποθεραπεία. Εκεί ήρθε και με βρήκε η μητέρα του διαγώνιου του ΠΑΟΚ Δημήτρη Μούχλια και μου είπε για το Fair Play. Στην αρχή δεν κατάλαβα τι εννοούσε. Μετά άνοιξα το κινητό και είδα ότι η κίνησή μου είχε προκαλέσει πολλά θετικά σχόλια».
«Μακάρι η πράξη μου να αποτελέσει λιθαράκι για την καταπολέμηση της βίας»
Σε μια εποχή όπου η βία γνωρίζει έξαρση ο Αρης Χανδρινός ελπίζει ότι η κίνησή του θα αποτελέσει ένα λιθαράκι στην καταπολέμηση, τουλάχιστον, της οπαδικής βίας. «Το να υποστηρίζει κάποιος την ομάδα του είναι λογικό και το δέχομαι. Αυτό όμως που δεν μπορώ να δεχτώ είναι η βία. Πρέπει οι οπαδοί να καταλάβουν ότι οι παίκτες είμαστε φίλοι. Η αντιπαλότητά μας διαρκεί όσο διαρκεί η αναμέτρηση. Βέβαια για να καταπολεμηθεί η οπαδική βία θα πρέπει να γίνουν πολλές συντονισμένες κινήσεις. Μακάρι η δικιά μου πράξη να αποτελέσει ένα λιθαράκι για να πάμε πιο μπροστά».
Το εφετινό πρωτάθλημα της Volley League δείχνει να είναι το πιο ενδιαφέρον των τελευταίων ετών, κάτι που επιβεβαίωσε και ο διεθνής βολεϊμπολίστας: «Θα είναι πιο ανταγωνιστικό από πέρυσι. Δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε κάποιον φαβορί. Οι ομάδες με τα «μεγάλα» ονόματα ξεχωρίζουν αλλά και οι, θεωρητικά, πιο μικρές μπορούν να κάνουν στις έδρες τους τη «ζημιά». Όλοι οι αγώνες θα είναι σαν τελικοί».
Η συμμετοχή στην εθνική ομάδα αποτελεί ιδιαίτερη στιγμή στην αθλητική ζωή του Αρη Χανδρινού. «Οταν παίζεις στην εθνική τα συναισθήματα είναι δεν περιγράφονται. Αγωνίστηκα για πρώτη φορά το 2022 και βρέθηκα δίπλα από παίκτες που έβλεπα στην τηλεόραση. Είμαστε όλοι μία παρέα. Αυτό που είδα το καλοκαίρι μου άρεσε. Είμαστε νέα παιδιά και έχουμε βλέψεις. Δεν υπάρχουν κλίκες. Σιγά σιγά χτίζουμε την εθνική και θα το πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε».