Βρήκαν λύση για τους υποβιβασμούς

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια θεαματική αλλαγή στάσης της Φούτμπολ Λιγκ και προσχώρησής της σε πρόταση που είχε διατυπωθεί δύο μήνες πριν από τη Σούπερ Λιγκ και την ΕΠΟ, ολοκληρώθηκε το σίριαλ σχετικά με τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν από το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και θα προβιβαστούν από τη Φούτμπολ Λιγκ.

200 χιλ. ευρώ μπόνους…

Η υπαναχώρηση της Φούτμπολ Λιγκ οφείλεται (όπως συνέβη και πέρσι με την παράνομη τοποθέτηση στην κατηγορία των Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας, Ηρακλή) σε οικονομικά ανταλλάγματα και ειδικότερα στην «έξυπνη πρόταση» της Σούπερ Λιγκ που προβλέπει ότι στον αγώνα μπαράζ που θα γίνει ανάμεσα στον 16ο της Σούπερ Λιγκ με τον τρίτο της Φούτμπολ Λιγκ, εφόσον η ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ δεν κερδίσει την άνοδό της, να επιχορηγηθεί με ένα ποσό περίπου 200 χιλιάδων ευρώ, το οποίο θα καταβαλλόταν στην αντίπαλό της ομάδα της Σούπερ Λιγκ, εφόσον αυτή υποβιβαζόταν.

Οπως γίνεται αντιληπτό, από τα δύο πρωταθλήματα θα προβιβαστούν και θα υποβιβαστούν αντίστοιχα δύο ομάδες και εν συνεχεία θα δοθεί ο αγώνας μπαράζ ανάμεσα στον 16ο της Σούπερ Λιγκ και τον τρίτο της Φούτμπολ Λιγκ.

Η απόφαση του Δ.Σ. της Φούτμπολ Λιγκ ελήφθη κατά πλειοψηφία. Μειοψήφησαν οι ΠΑΕ Ηρακλής, Καβάλα, Αστέρας Μαγούλας, Παναχαϊκή, Αιγινιακός και Κασσιόπη, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου ψήφισε λευκό. Υπέρ ψήφισαν 13 ομάδες. Εν συνεχεία, εκπρόσωποι των δύο Λιγκών προσήλθαν στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και ζήτησαν την επικύρωση της μεταξύ τους συμφωνίας.

Ακολούθως, η ΕΠΟ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας επικύρωσε σύμφωνα με το άρθρο 38 του Δικονομικού Κανονισμού της ΕΕΟΔ/ΕΠΟ το πρακτικό συμβιβασμού μεταξύ της Super League και της Football League σχετικά με τον αριθμό των συλλόγων που θα υποβιβαστούν από την πρώτη στη δεύτερη κατηγορία, αλλά και αυτών που θα προβιβαστούν από τη δεύτερη στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία, για την περίοδο 2013-2014.

Μεταξύ άλλων στο πρακτικό συμβιβασμού αναφέρεται:

«Με το πέρας της αγωνιστικής περιόδου 2013-14 θα υποβιβαστούν από τη Super League στη Football League οι δύο τελευταίες ομάδες (17η και 18η) της βαθμολογικής κατάταξης κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος Ανδρών Super League ΟΠΑΠ και αντίστοιχα θα προβιβαστούν από τη Football League στη Super League οι δύο (2) πρώτες ομάδες της Football League ως αυτές θα προκύψουν από τους αγώνες κατάταξης (playoff) που προβλέπονται στην οικεία προκήρυξη της Football League και σύμφωνα με όσα εκεί προβλέπονται.

Ταυτόχρονα με το πέρας της αγωνιστικής περιόδου 2013-14 (τόσο της Super League όσο και της Football League) θα διεξαχθεί ειδικός αγώνας κατάταξης (μπαράζ) μεταξύ αφενός της ομάδας της Super League που θα καταλάβει τη 16η θέση της βαθμολογικής κατάταξης κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος Ανδρών Super League ΟΠΑΠ και αφετέρου της ομάδας της Football League που θα καταλάβει την 3η θέση της βαθμολογικής κατάταξης του Πρωταθλήματος Ανδρών Football League ΟΠΑΠ… Ο νικητής του εν λόγω αγώνα θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα Super League, ενώ ο ηττηθείς στο πρωτάθλημα Football League.

Ο ως άνω αγώνας κατάταξης (μπαράζ) θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών (ΟΑΚΑ) ή αν και οι 2 ομάδες δεν έχουν έδρα στον νομό Αττικής σε έτερο ουδέτερο γήπεδο που κατά το δυνατό θα απέχει ισομερώς από τις έδρες των δύο ομάδων ή άλλως συμφωνηθεί μεταξύ των δύο μερών».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT