Νίκη «οξυγόνο» για την παραμονή

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρειάστηκε να φθάσουμε στην 24η αγωνιστική για να πετύχει ο Αρης την πρώτη εντός έδρας νίκη. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε του Πανιωνίου με 1-0 χθες βράδυ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και θα προσπαθήσει στις δέκα αγωνιστικές που απομένουν να κερδίσει τη μάχη της παραμονής στην κατηγορία. Το «χρυσό» γκολ των γηπεδούχων πέτυχε ο Αγκάνθο στο 58΄. «Εχουμε ζωή, να ξέρετε. Ο κόσμος κέρδισε», τόνισε ο τεχνικός του Αρη, Σούλης Παπαδόπουλος.

Ο προπονητής του Πανιωνίου, Λεωνίδας Παναγόπουλος, είπε μετά το φινάλε: «Ο Πανιώνιος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα στη συνέχεια. Είναι ντροπή αυτά που έγιναν. Ποδοσφαιριστής να κτυπάει ποδοσφαιριστή. Προπονητής να κτυπάει ποδοσφαιριστή. Ο Πανιώνιος θα παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα».

Στο άλλο παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής που διεξήχθη χθες, ο ΟΦΗ επικράτησε του Πανθρακικού με 1-0 στο Ηράκλειο. Το γκολ που έκρινε τον αγώνα πέτυχε ο Ντουντού στο ντεμπούτο του με τους γηπεδούχους. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος ο οποίος κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, πέρασε ως αλλαγή στο 61΄ και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, παραβίασε την αντίπαλη εστία με σουτ από 35 μέτρα.

Η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έφτασε δίκαια στη νίκη που την απομάκρυνε σημαντικά απ’ την επικίνδυνη ζώνη. Από την άλλη πλευρά, στον Πανθρακικό κόστισαν οι απουσίες των Κάσες, Ρομέου από την μεσαία γραμμή. Στα αξιοσημείωτο της αναμέτρησης, η κίνηση του Ακη Μάντζιου μετά το πρώτο 20λεπτο. Σε μία αποθέωση του Fair Play, ο προπονητής του Πανθρακικού ζήτησε από τους παίκτες του να μην επιτεθούν στο διάστημα που ο ΟΦΗ είχε μείνει με εννιά παίκτες, εξαιτίας του τραυματισμού των Ζόρο και Μακρή!

• Τον Αγγελο Αναστασιάδη που στην προηγούμενη περίοδο διατήρησε τον Πλατανιά στη Σούπερ Λίγκα, επέλεξαν οι άνθρωποι της ομάδας των Χανίων για να αντικαταστήσει τον Νίκο Αναστόπουλο. Μετά την εντός έδρας ήττα απ’ τον Εργοτέλη, ο Πλατανιάς βρίσκεται στη 16η θέση με 22 βαθμούς, τρεις περισσότερους απ’ την προτελευταία Βέροια και πέντε απ’ τον ουραγό Αρη.

• Ενα μήνα ακριβώς κράτησε το πέρασμα του Πάμπλο Γκαρσία από την Ξάνθη. Ο Ουρουγουανός συναντήθηκε χθες με τη διοίκηση της ακριτικής ομάδας και έλυσαν τη συνεργασία τους κοινή συναινέσει.

• Με τους Χολέμπας και Φουστέρ να προπονούνται κανονικά, ξεκίνησε χθες η προετοιμασία του Ολυμπιακού για την αυριανή ρεβάνς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, του προημιτελικού γύρου του κυπέλλου Ελλάδας. Μέρος του προγράμματος της προπόνησης ακολούθησε και ο Νέλσον Βαλντέζ. Ο Παραγουανός επιθετικός αναμένεται σύντομα να τεθεί στη διάθεση του Μίτσελ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Χοακίμ Μπατίκα, τον μάνατζερ του Τζοέλ Κάμπελ, ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει τις προσπάθειες για να αποκτήσει τα δικαιώματα του Κοσταρικανού μεσοεπιθετικού απ’ την Αρσεναλ: «Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Τζόελ. Το ξέρω διότι μου το είπαν από την ομάδα πριν από περίπου δέκα ημέρες που ήμουν εκεί. Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τον Τζόελ είναι να παίζει. Για παράδειγμα δεν θα ήταν χαρούμενος αν ανήκε σε ομάδα κορυφαίου πρωταθλήματος αλλά έμενε καθηλωμένος στον πάγκο κάθε εβδομάδα».

• Στον Ατρόμητο, πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και είναι αμφίβολη η παρουσία του στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό. Θα λείψει ο τιμωρημένος Φυτανίδης ο οποίος αποβλήθηκε στην αναμέτρηση της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT