Προβληματισμός στον Ολυμπιακό

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Την περίοδο 2002-03 ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, διασύροντας τη φιναλίστ της προηγούμενης σεζόν, Μπάγερ Λεβερκούζεν με 6-2 στη Ριζούπολη. Ωστόσο, στη συνέχεια ηττήθηκε από τη Μακάμπι Χάιφα με 3-0 στην Κύπρο. Ακολούθησε μία σειρά αποτυχημένων αποτελεσμάτων που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην τελευταία θέση.

Δώδεκα χρόνια μετά, οι πρωταθλητές Ελλάδας κερδίζουν στην 1η αγωνιστική τη φιναλίστ, Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-2, αλλά έπειτα γνωρίζουν την ήττα από την ασθενέστερη ομάδα του ομίλου, την πρωταθλήτρια, Σουηδίας Μάλμε με 2-0. Τη συνέχεια δε την ξέρουμε. Ωστόσο, είναι καθοριστικής σημασίας οι δύο αγώνες με τη Γιουβέντους που θα διεξαχθούν στην 3η και στην 4η αγωνιστική. Το πρώτο ματς των δύο ομάδων θα φιλοξενηθεί στο Φάληρο στις 22 του μηνός.

Εως τότε μεσολαβεί σημαντικό διάστημα απραξίας, λόγω της αναβολής της αγωνιστικής που ήταν προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο, ενώ εν συνεχεία υπάρχουν οι υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων. Επομένως, θα γίνει μία μετ’ εμποδίων προετοιμασία της ομάδας του Μίτσελ για μία σειρά αγώνων εξόχως σημαντικών, όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά και το πρωτάθλημα. Διότι, του αγώνα με τη «Μεγάλη Κυρία» θα προηγηθεί το εκτός έδρας ματς με τον Εργοτέλη στις 18 του μηνός. Και τέσσερις ημέρες μετά το ματς με τη Γιουβέντους θα διεξαχθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη. Ισως, η διακοπή να έχει ευεργετικά αποτελέσματα προκειμένου ο Ισπανός τεχνικός να διορθώσει τα κακώς κείμενα, τα οποία σχετίζονται κυρίως με την αμυντική λειτουργία.

Την ίδια ώρα, είναι απολύτως δικαιολογημένα τα παράπονα των «ερυθρόλευκων» για τον Ρώσο διαιτητή του αγώνα στο Μάλμε, Σεργκέι Καράσεφ, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα, αρνήθηκε στο 56΄ πέναλτι στον Ολυμπιακό, ενώ η πρωταθλήτρια Σουηδίας προηγείτο με 1-0. Ακόμη και μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας άσκησαν χθες σκληρή κριτική στον Καράσεφ για τις αποφάσεις του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT