ΠΑΟ κατά Λίγκας για Πανιώνιο, ΟΦΗ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίδραση του προέδρου του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου, προκάλεσε η παρελκυστική τακτική της Σούπερ Λίγκας στο θέμα της προσφυγής του Πανιωνίου και του ΟΦΗ στα πολιτικά δικαστήρια (πτωχευτικός κώδικας) για οφειλές σε ποδοσφαιριστές. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο ΠΑΕ έστειλαν εξώδικα στον συνεταιρισμό προκειμένου να μπλοκάρουν μια πιθανή απόφαση εναντίον τους. Ο κ. Αλαφούζος διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχει διάθεση για λήψη απόφασης είπε ότι επιφυλάσσεται να κινηθεί νομικά κατά του προέδρου της Λίγκας του νομικού συμβούλου και κατά παντός υπευθύνου. Παναθηναϊκός, Ξάνθη, Λεβαδειακός και Παναιτωλικός έθεσαν θέμα εφαρμογής του άρθρου 35 του ΚΑΠ που προβλέπει γι’ αυτές τις περιπτώσεις αποβολή από το πρωτάθλημα, αλλά και θέμα ανισότητας ανάμεσα σε ΠΑΕ που πληρώνουν την εφορία και άλλων που έχουν οφειλές χωρίς να τους επιβάλλονται οι προβλεπόμενες ποινές. Ανακοινώθηκε ότι «θα ζητηθεί γνωμοδότηση και λοιπά στοιχεία από τη νομική υπηρεσία της Σούπερ Λίγκας και της ΕΠΟ σχετικά με την προσφυγή των ΠΑΕ ΟΦΗ και ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ στα πολιτικά δικαστήρια. Επί του ζητήματος θα ληφθεί απόφαση στο επόμενο Δ.Σ.».

Δεκέμβριο η 6η αγωνιστική

Κατόπιν ψηφοφορίας αποφασίστηκε η έκτη αγωνιστική να γίνει την Τετάρτη 3/12 και το πρωτάθλημα να συνεχιστεί με την έβδομη αγωνιστική σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε μέχρι τώρα σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Μειοψήφησαν οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος και Ξάνθη. Η τελευταία ζήτησε να ελεγχθούν από την ΕΠΟ οι ομάδες που έχουν καταθέσει πλαστές ενημερότητες.

Εκπρόσωποι της Σούπερ Λίγκας στο Δ.Σ. της ΕΠΟ εξελέγησαν οι Μποροβήλος, Κομπώτης και Αγγελίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT