Χτίζει διαφορά ο ΠΑΟΚ, πρόβλημα οι απουσίες

Χτίζει διαφορά ο ΠΑΟΚ, πρόβλημα οι απουσίες

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-0 τον Εργοτέλη στην Κρήτη, δημιουργεί ρεκόρ και… οιωνούς τίτλου στην Ελλάδα, παραμένοντας πρώτος και με διαφορά 5 βαθμών πλέον από τον Ολυμπιακό, όμως η σκληρή πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης δεν μπορεί να υπολογίζει για τον αγώνα της Πέμπτης με τη Φιορεντίνα στη Φλωρεντία δύο από τους πιο βασικούς παίκτες της ομάδας του, καθώς τέθηκαν νοκ άουτ λόγω τραυματισμών ο Ράζβαν Ρατς και ο Ρόμπερτ Μακ! «Ο Ρουμάνος υπέστη μια διάταση με οίδημα στην περιοχή του αριστερού προσαγωγού, δεν υπολογίζεται για τον αγώνα της Πέμπτης και η επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους θα κριθεί από την αντίδραση του οργανισμού του στη θεραπεία στην οποία υποβάλλεται από το απόγευμα της Δευτέρας. Ο Μακ έχει θλάση πρώτου βαθμού στον δικέφαλο και ο χρόνος απουσίας του από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις υπολογίζεται στις 7-10 μέρες» ανέφερε η ΠΑΕ στην επίσημη ενημέρωσή της για τους δύο ποδοσφαιριστές, ενώ στον αντίποδα επέστρεψε στη δράση ο Γιάννης Σκόνδρας. Ο ΠΑΟΚ οφείλει να αφήσει στην άκρη την εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα και να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες που έχει επισκεφθεί τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. Είναι γεγονός πάντως πως αυτό το +5 από τον Ολυμπιακό έχει δημιουργήσει ευφορία στους φιλάθλους, γιατί συνειρμικά θυμήθηκαν πως κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και το 1985 όταν ο «Δικέφαλος» κατέκτησε το πρωτάθλημα! «Είναι πολύ σημαντικό ότι είμαστε πρώτοι με πέντε βαθμούς διαφορά και λογικό να χαίρεται ο κόσμος μας και εμείς φυσικά. Δεν σημαίνει όμως κάτι και δεν τελείωσε το πρωτάθλημα. Αντίθετα, πιστεύω ότι τώρα άρχισε. Υπάρχει πολύς δρόμος, υπάρχει αισιοδοξία, αλλά δεν θα πρέπει να πετάμε στα σύννεφα. Ο δρόμος είναι μακρύς» επισήμανε ο Σαλπιγγίδης.

Πέρα από τον ΠΑΟΚ εντυπωσιακός ήταν ο Παναιτωλικός και τα πέντε γκολ που σημείωσε απέναντι στη Ξάνθη αυτή την αγωνιστική, αλλά και η σταθερότητα της Βέροιας που παρότι δεν κέρδισε τον Πανιώνιο (2-2) καταφέρνει να διατηρείται σε τροχιά… Ευρώπης. Η Νίκη Βόλου παραμένει με μία νίκη σε εννιά αγωνιστικές, καθώς δεν κέρδισε ούτε την Κέρκυρα, ενώ ισοπαλίες χωρίς γκολ σημειώθηκαν και στα παιχνίδια του Πλατανιά με τον ΠΑΣ και του Πανθρακικού με τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 1/11

Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

Βέροια-Πανιώνιος 2-2

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0

ΚΥΡΙΑΚΗ 2/11

Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 0-2

Νίκη Βόλου-Κέρκυρα 0-0

Πανθρακικός-ΟΦΗ 0-0

Παναιτωλικός-Ξάνθη 5-2

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 2-0

ΔΕΥΤΕΡΑ 3/11

Καλλονή – Λεβαδειακός 0-0

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT