Ολοι Τούμπα

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν μια εβδομάδα -αυτή που μας πέρασε- με πολλές συγκινήσεις. Το ευρωπαϊκό ταξίδι των τεσσάρων ομάδων μας κάνει μια στάση και θα συνεχιστεί σε περίπου δέκα ημέρες. Οι γεύσεις… γλυκόπικρες, αλλά ο απολογισμός θα γίνει στο φινάλε.

Το ενδιαφέρον στρέφεται πάλι στο πρωτάθλημά μας, το οποίο, πέρα από τις δικαιολογημένες γκρίνιες και αμφισβητήσεις, σίγουρα παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των τελευταίων ετών. Το γιατί δεν είναι της παρούσης, αφού έχει πολύ δρόμο ακόμα για να τελειώσει αυτός ο μαραθώνιος.

Προς το παρόν προέχει το μεγάλο αυριανό παιχνίδι της Τούμπας, όπου ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δείχνει να βρίσκει πάλι τον περσινό του καλό εαυτό, που παρουσίασε στο δεύτερο μισό της περυσινής περιόδου.

Φαβορί υπάρχει και είναι ο γηπεδούχος, που με τον «αέρα» των πέντε βαθμών από τον Ολυμπιακό νιώθει μια σιγουριά. Αν προσθέσετε και τη βοήθεια από τον κόσμο του, σίγουρα θα ποντάρουν πολλοί στη νίκη του.

Θέμα κόπωσης υπάρχει στους παίκτες και των δύο ομάδων, αφού προέρχονται από τα δύσκολα παιχνίδια της Πέμπτης για το Γιουρόπα Λιγκ. Και καθώς οι δύο προπονητές δεν έχουν την πολυτέλεια να ξεκουράσουν τους περισσότερους, δεν υπάρχει πλεονέκτημα σε κάποια από τις δύο, σ’ αυτόν τον τομέα.

Αγωνιστικά, θα υπάρξουν διαφορές στον τρόπο που η κάθε μία θα επιδιώξει να πάρει τους τρεις βαθμούς. Που για τον μεν ΠΑΟΚ θα είναι η εδραίωση στην κορυφή, για τον δε Παναθηναϊκό η απόδειξη πως θα εξακολουθήσει να βλέπει προς τις υψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης δεν πρόκειται να αλλάξει τη φιλοσοφία με την οποία αγωνίζεται. Θα προσπαθήσει από την αρχή να επιβάλει τον ρυθμό του, να πιέσει στο μισό γήπεδο τον αντίπαλο και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, ώστε να αναγκάσει τον Παναθηναϊκό να αλλάξει τον σχεδιασμό του.

Αντίθετα, ο Γιάννης Αναστασίου θα επιχειρήσει να χαλάσει το σχέδιο του γηπεδούχου. Ποιο είναι; Δεν υπάρχει «μυστικό» στη συνταγή του. Μεγάλη πίεση και σφιχτή αμυντική τακτική στο κέντρο του γηπέδου. Πρώτο μέλημά του θα είναι να μην «πουλήσει» μπάλα σε σημεία από τα οποία οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα μπορέσουν να βρουν ανοργάνωτη την άμυνά του.

Το μεγάλο ερώτημα στην επίθεση των φιλοξενουμένων θα είναι ο Μπεργκ, αυτός που στον περσινό αγώνα είχε ανοίξει το σκορ για τους «πράσινους». Είναι πάντως σίγουρο πως η παρουσία του θα προβληματίσει τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ και επομένως δεν θα έχουν την άνεση να προωθούνται συνεχώς.

Ο τελευταίος παράγοντας, και μακάρι να παραμείνει… τελευταίος, είναι η διαιτησία του αγώνα. Επειδή διανύουμε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές σ’ αυτόν το τομέα, κάθε σφύριγμα του άρχοντα και κάθε υπόδειξη των βοηθών του θα περνούν από… δέκα ριπλέι. Αν, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, δεν ασχοληθεί κανείς μ’ αυτούς την επόμενη μέρα, θα έχει κερδίσει πολλά το ποδόσφαιρό μας…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT