Χωρίς μεταγραφές το 2015 η Μπαρτσελόνα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριστική είναι η απαγόρευση μεταγραφών επί ένα χρόνο στην Μπαρτσελόνα, αρχής γενομένης από αύριο, που επέβαλε η FIFA στους «μπλαουγκράνα» για παράβαση των κανονισμών περί μεταγραφής αλλοδαπών κάτω των 18 ετών, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του Ανωτάτου Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS) στη Λωζάννη.

Η Μπαρτσελόνα είχε προσφύγει στο CAS για να ανατρέψει την αρχική απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας από τον περασμένο Απρίλιο, που επιβεβαιώθηκε από το δευτεροβάθμιο όργανο της FIFA τον Αύγουστο. Η χθεσινή απόφαση όμως σημαίνει ότι δεν μπορεί πια να αποφύγει την απαγόρευση μεταγραφών, και θα πρέπει να περιμένει μέχρι τον Ιανουάριο του 2016 ώστε να αποκτήσει κάποιον ποδοσφαιριστή. Ετσι μπαίνει στο… ψυγείο η διαδικασία απόκτησης του Γερμανού Μάρκο Ρόις από την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

«Η FIFA θεωρεί ότι το CAS έδειξε καθαρή και ισχυρή στήριξη στις προσπάθειές της για την προστασία των ανήλικων παικτών» ανέφερε ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Η ποινή του αποκλεισμού αφορά τη «σοβαρή παραβίαση» των κανονισμών μεταγραφής ανήλικων ποδοσφαιριστών από άλλες χώρες σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις κατά την περίοδο από το 2009 έως το 2013, με την Μπαρτσελόνα τους τελευταίους μήνες να υποχωρεί κάπως και να παραδέχεται ότι έκανε κάποια σφάλματα στις μεταγραφές αυτές, ελπίζοντας σε επιεικέστερη μεταχείριση. Απέδωσε μάλιστα τα σφάλματά της σε «αλληλοσυγκρουόμενα σημεία των κανονισμών της FIFA και της ισπανικής νομοθεσίας».

Ομως η οριστική απόφαση, που προβλέπει και την καταβολή προστίμου 375.000 ευρώ, έγινε δεκτή με αγανάκτηση από τους Καταλανούς, που δήλωσαν ότι σκοπεύουν να προσφύγουν και στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ελβετίας, στη χώρα δηλαδή όπου εδρεύουν τόσο η FIFA όσο και το CAS. «Διαφωνούμε απολύτως» με την ποινή αποκλεισμού απάντησαν, και την αποκάλεσαν «δυσανάλογη και υπερβολική».

Στην Μπαρτσελόνα θεωρούν ότι η τιμωρία συνιστά απειλή και για τη λειτουργία της φημισμένης της ποδοσφαιρικής ακαδημίας, της Μασία. Καλού κακού πάντως φρόντισε το καλοκαίρι να κάνει μεταγραφές ύψους 150 εκατ. ευρώ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT