Συλλήψεις δύο διαιτητών ποδοσφαίρου στην Κύπρο

Συλλήψεις δύο διαιτητών ποδοσφαίρου στην Κύπρο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ραγδαίες εξελίξεις συγκλονίζουν το κυπριακό ποδόσφαιρο. Τις καταγγελίες του Κύπριου διαιτητή Μάριου Παναγή για την ύπαρξη κυκλώματος που ελέγχει διαιτητές και προκαθορίζει αποτελέσματα διαδέχθηκαν οι συλλήψεις του προέδρου του συνδέσμου διαιτητών Μιχάλη Αργυρού και του πρώην μέλους της επιτροπής διαιτησίας Μιχάλη Σπύρου. Οι δύο συλληφθέντες διετέλεσαν μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας το 2011. Παράλληλα, ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας, Ολλανδός Χανς Ρέικβαρτ, κλήθηκε χθες και κατέθεσε παρουσία του δικηγόρου του ενώπιον της ανακριτικής επιτροπής στα γραφεία αστυνομικού σταθμού Αμμοχώστου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάριος Παναγή παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην Κύπρο, αποκαλύπτοντας γεγονότα και δραστηριότητες, τα οποία ψιθυρίζονταν στα ποδοσφαιρικά στέκια. Συγκεκριμένα κατήγγειλε κύκλωμα ελέγχου της διαιτησίας, κατονομάζοντας ως ηγετικά στελέχη τον πρόεδρο της Κυπριακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, τον αρχιδιαιτητή και τον αντιπρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) Γιώργο Κούμα. Ο Γ. Κούμας εμφανίζεται από τον Μάριο Παναγή ως ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα και ελέγχει τόσο την Κυπριακή Ομοσπονδία, όσο και τη διαιτησία, αποφασίζοντας για όσα ενέχονται στην αρμοδιότητα της ΚΟΠ, πολύ δε περισσότερο για το ποιοι διαιτητές θα είναι διεθνείς, ποιοι θα σφυρίζουν στη μεγάλη κατηγορία και ποιοι στις μικρότερες.

Μεταξύ άλλων ο Κύπριος εν ενεργεία διαιτητής υποστήριξε: «Ο Ρέικβαρτ στους πρώτους μήνες της θητείας του προσπάθησε, αλλά στη συνέχεια συμβιβάστηκε με τον αρχηγό του συστήματος. Το ίδιο θα κάνει και ο διάδοχός του. Κύριοι, αν δεν κοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνδέει τη διαιτησία με τον Γιώργο Κούμα, σωτηρία δεν υπάρχει. Ο κύριος Κούμας είναι εδώ και χρόνια και προφανώς θα είναι όσο θέλει, ο άνθρωπος της Ομοσπονδίας για θέματα διαιτησίας».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT