Από… κοντά οι δύο πρωτοπόροι

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διατηρώντας τη διαφορά των δύο βαθμών, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ πέρασαν από τα εμπόδια του Παναιτωλικού και του Πλατανιά αντίστοιχα.

Στους «ερυθρόλευκους», ο Βίτορ Περέιρα βελτίωσε την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού, αλλά και την ικανότητά του να διασπά κλειστές άμυνας. Ετσι, με τον Πορτογάλο τεχνικό στον πάγκο για πρώτη φορά στο Καραϊσκάκη, η ομάδα του Πειραιά νίκησε τον Παναιτωλικό με 2-0 και παρέμεινε στην κορυφή. Στη χθεσινή προπόνηση, οι Ντομίνγκεζ και Μιλιβόγεβιτς γυμνάστηκαν κανονικά και υπολογίζονται για τις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Ο πρώτος είχε ίωση εξαιτίας της οποίας έμεινε εκτός αποστολής στο ματς με τον Παναιτωλικό. Ο Σέρβος αμυντικός μέσος ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό που τον κράτησε μακριά από τους αγώνες για σημαντικό διάστημα και είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να βρεθεί στην αποστολή της εκτός έδρας αναμέτρησης του Σαββάτου με τον ΟΦΗ.

Αυτός θα είναι ο πρώτος από τους τρεις αγώνες που μεσολαβούν μέχρι το ντέρμπι της 8ης Φεβρουαρίου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Μετά το Ηράκλειο, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα ταξιδέψουν στη Βέροια όπου θα παίξουν με την τοπική ομάδα την 1η Φεβρουαρίου. Και τρεις ημέρες μετά θα υποδεχθούν τον Ατρόμητο στο Φάληρο. Στόχος του Ολυμπιακού είναι οι τρεις νίκες και η συγκομιδή εννέα βαθμών ώστε να βρίσκεται μόνος στην κορυφή πριν από το ραντεβού με τον ΠΑΟΚ.

Εντονο ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Φουστέρ (έχει υποστεί κάταγμα στο χέρι) και πλησιάζει η ημέρα που θα προπονείται κανονικά. Αντιθέτως, ο Αλμπέρτο Μποτία έκανε ξανά θεραπεία και υπολογίζεται να είναι ετοιμοπόλεμος στα μέσα Φεβρουαρίου. Ο στόχος είναι να μπορεί να αγωνιστεί στον πρώτο αγώνα με την Ντνίπρο στο Κίεβο στις 19 Φεβρουαρίου, για τη φάση των «32» του Europa League.

Αύριο (5.15 μ.μ.) οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τον Τύρναβο στη Λάρισα στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας. Η αστυνομική διεύθυνση της Λάρισας πρότεινε να μην επιτραπεί η μετακίνηση των οπαδών του Ολυμπιακού. Μία πρόταση που έγινε δεκτή από την Πολιτεία -τον υπουργό Αθλητισμό, Γιάννη Ανδριανό.

Προετοιμασία

Στον ΠΑΟΚ, μετά τη νίκη επί του Πλατανιά με 1-0 στη Τούμπα, ο Αγγελος Αναστασιάδης και οι παίκτες του θα κάνουν μίνι προετοιμασία, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι δεν υπάρχει αγώνας την επόμενη βδομάδα, αφού στο πρόγραμμα υπήρχε το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου, που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ θεωρεί πως το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι τον αγώνα με τον Παναιτωλικό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο ως προς τη διαχείριση του ρόστερ αλλά και την προσαρμογή των μεταγραφικών αποκτημάτων, που θα έρθουν. Μέσα στις επόμενες 10-12 ημέρες στόχος είναι να αποθεραπευτούν οι τραυματίες και να αποκατασταθούν όλοι όσοι έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους. Ο Αναστασιάδης έχει προγραμματίσει φιλικό τις επόμενες μέρες και περιμένει να δει αν και κατά πόσο είναι έτοιμος ο Αλέξανδρος Τζιόλης, τον οποίο υπολογίζει πολύ για τη συνέχεια.

Στόχος του «Δικεφάλου» είναι να διατηρήσει την ίδια απόσταση με τον Ολυμπιακό μέχρι το μεταξύ τους παιχνίδι στις αρχές Φεβρουαρίου. Υποδέχεται τον Παναιτωλικό στην Τούμπα και φιλοξενείται από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο πριν από το μεγάλο ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους.

Σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στην απόκτηση κεντρικού αμυντικού και ευελπιστούν ότι μέσα στη βδομάδα θα έχουν ολοκληρώσει τις κινήσεις τους για να έχει ο Αγγελος Αναστασιάδης τον παίκτη στη διάθεσή του.

Συνάντηση με τον Νίκο Μαχλά είχαν χθες Ιάκωβος Αγγελίδης και Ζήσης Βρύζας για περιπτώσεις παικτών που μπορούν να δοθούν δανεικοί στον ΟΦΗ. Στο περιθώριο της συνάντησης έγινε και γνωριμία του Μαχλά με τον Ιβάν Σαββίδη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT