Προχωρά η έρευνα για την «οργάνωση»

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανεπίσημη αντίδραση του Παναθηναϊκού προκάλεσαν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Γ. Ανδρεάδης ολοκλήρωσε την ανάγνωση του εισαγγελικού πορίσματος για την «εγκληματική οργάνωση» του ελληνικού ποδοσφαίρου και ετοιμάζεται για τις επόμενες κινήσεις του.

Κύκλοι της «πράσινης ΠΑΕ» εξέφρασαν την ικανοποίησή τους γι’ αυτή την εξέλιξη. Τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «υπάρχουν και άλλες ενέργειες που γίνονται και ότι σύντομα θα έρθουν στον αφρό της δημοσιότητας και νέες πτυχές της συγκεκριμένης υπόθεσης». Ο Παναθηναϊκός με επανειλημμένες δημόσιες τοποθετήσεις έχει ζητήσει την κάθαρση της ΕΠΟ από τα πρόσωπα που κατηγορούνται και παραμένουν στις θέσεις τους.

Οι επόμενες κινήσεις του ανακριτή θα είναι η μελέτη των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών της ΕΥΠ που αριθμούν 130 cd που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και του περιεχομένου των ένορκων καταθέσεων. Αμέσως μετά θα αρχίσει η κλήση των μαρτύρων. Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Αρ. Κορέας άσκησε ποινική δίωξη σε 16 φυσικά πρόσωπα τα περισσότερα από τα οποία διώκονται σε βαθμό κακουργήματος. Πρόκειται για τρία μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, τρεις εν ενεργεία διαιτητές της Σούπερ Λίγκας, δύο προέδρους ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας, δύο μέλη της ΚΕΔ και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της ομοσπονδίας. Τα ονόματά τους δεν έχουν δημοσιοποιηθεί διότι τηρείται το απόρρητο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο πόρισμα, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τα παραπάνω πρόσωπα είναι α) σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, β) απόπειρα εκβίασης, γ) απάτη και δ) δωροδοκία και δωροληψία.

Η ομοσπονδία θα βρεθεί στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης και για τις «χρυσές κάρτες». Οπως έγινε γνωστό η αντεισαγγελέας Εφετών Β. Σακελλαροπούλου η οποία έχει διεξάγει προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση του «integrity officer» της ΕΠΟ θα διερευνήσει και αυτήν την υπόθεση με αφορμή τα δημοσιεύματα περί «χρυσών καρτών» που φέρονται να βρίσκονται στα χέρια αξιωματούχων της ομοσπονδίας αλλά και τα σχόλια για τη χρήση τους, σε συνδυασμό με την επιστολή της ΕΠΣ Κιλκίς προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τις Ενώσεις. Με αυτήν ζητεί ενημέρωση για μια σειρά θεμάτων που άπτονται στα θέματα διαχείρισης των οικονομικών της ομοσπονδίας. Ηδη έχει κληθεί να δώσει κατάθεση το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Π. Δημητρίου, που για ένα μικρό διάστημα το περασμένο καλοκαίρι χρημάτισε ταμίας και παραιτήθηκε ξαφνικά για «προσωπικούς λόγους».

Επίσης, δεν αποκλείεται να διερευνηθούν και παράπλευρα θέματα που αφορούν τη δράση υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΠΟ.

Εξέλιξη από την πλευρά της ποινικής δικαιοσύνης υπήρξε όσον αφορά την αναμέτρηση της Football League Καλλιθέας-Ηρακλή Ψαχνών (2-1) που έγινε στις 20 Απριλίου 2012 και θεωρείται ύποπτη χειραγώγησης. Σύμφωνα με την εκπομπή «Δίκη στο ΣΚΑΪ» τερματοφύλακας του Ηρακλή Ψαχνών και αμυντικός της ίδιας ομάδας είναι οι πρώτοι Ελληνες ποδοσφαιριστές που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος από την εισαγγελία Αθηνών για χειραγώγηση του συγκεκριμένου αγώνα. Βάσει του κατηγορητηρίου που έχει ως υπόβαθρο την έκθεση της UEFA, τα δύο τέρματα ήταν αποτέλεσμα εσκεμμένων ενεργειών ή παραλείψεων ποδοσφαιριστών του Ηρακλή Ψαχνών. Το πρώτο από τον τερματοφύλακα και το δεύτερο από τον αμυντικό, ο οποίος αντί να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή τροφοδότησε επιθετικό της αντιπάλου ομάδας και αυτός από πολύ κοντινή απόσταση με ευκολία πέτυχε τέρμα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT