«Θύμα» του Μπέρντιχ ο Ναδάλ

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πιο κατάλληλη στιγμή κατάφερε ο Τόμας Μπέρντιχ να σπάσει ένα σερί 17 ηττών από τον Ραφαέλ Ναδάλ. Παίζοντας τένις υψηλότατου επιπέδου, ο 29χρονος Τσέχος τενίστας δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Ισπανό και τον νίκησε με 3-0 στον προημιτελικό γύρο του Αυστραλιανού Οπεν. Βεβαίως, ο Ναδάλ προέρχεται από μία χρονιά στην οποία έμεινε εκτός δράσης για σημαντικό διάστημα εξαιτίας τραυματισμών, με αποτέλεσμα ακόμη να μην καταφέρνει να βγάζει στο κορτ τις δυνατότητές του στον υπερθετικό βαθμό.

Τούτο, ωστόσο, δεν μειώνει καθόλου τον θρίαμβο του 29χρονου Τσέχου τενίστα, ο οποίος για δεύτερη χρονιά πέρασε στον ημιτελικό γύρο του πρώτου, κατά χρονολογική σειρά, γκραν σλαμ κάθε έτους, αναζητώντας και τον πρώτο τίτλο του σε γκραν σλαμ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στα δύο πρώτα σετ ο Ναδάλ δεν μπορούσε να βρει απαντήσεις στο παιχνίδι του Μπέρντιχ, με αποτέλεσμα να τα χάσει με 6-2, 6-0. Το πιο ανταγωνιστικό σετ ήταν το τρίτο, το οποίο τελικώς κρίθηκε στο τάι μπρέικ, με τον Τσέχο να το κερδίζει με 7-5. Ηταν η 4η νίκη του επί του Ισπανού στους 22 αγώνες που τον έχει αντιμετωπίσει. «Εμεινα στο πλάνο μου μέχρι το τέλος και είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να κερδίσω το ματς στα τρία σετ. Σέρβιρα πολύ καλά και ήμουν επιθετικός. Είμαι πολύ χαρούμενος», υπογράμμισε ο Μπέρντιχ.

Από την πλευρά του ο Ναδάλ απέδωσε τη μη ικανοποιητική εικόνα του στα δύο πρώτα σετ στο γεγονός πως δεν είχε προετοιμαστεί κατάλληλα για το Αυστραλιανό Οπεν. Ωστόσο, τηρουμένων των αναλογιών, χαρακτήρισε πολύ καλή την πορεία του στο τουρνουά της Μελβούρνης.

«Ενιωθα καλά, απλώς δεν ήταν η μέρα μου. Δεν έπαιξα με τη σωστή ένταση, τον σωστό ρυθμό και ο αντίπαλος έπαιξε καλύτερα. Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για τη διαδικασία της επιστροφής σε υψηλό επίπεδο. Μιλήσαμε γι’ αυτό πριν από το τουρνουά και σχεδόν κάθε μέρα. Τώρα πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλό μου, να αποδεχθώ την ήττα μου», υπογράμμισε ο Ναδάλ, ο οποίος είναι κάτοχος 14 τίτλων σε γκραν σλαμ.

Και πρόσθεσε το νούμερο 3 στον κόσμο: «Πρέπει να πάρω τα θετικά. Χωρίς να παίξω στο κορυφαίο επίπεδο, έφτασα έως τα προημιτελικά. Δεν είναι κακό αποτέλεσμα, αφού ήρθα εδώ με ένα μόνο ματς και πέντε σε επτά μήνες. Κάθε αρχή είναι δύσκολη. Πρέπει να αποδεχθώ τα πάντα, να είμαι σκληρός και να δουλέψω για να γίνω αυτός που θέλω να είμαι».

Στον ημιτελικό γύρο ο Μπέρντιχ θα αντιμετωπίσει τον Αντι Μάρεϊ. Ο Σκωτσέζος τενίστας πραγματοποίησε πειστική εμφάνιση στον προημιτελικό με αντίπαλο τον 19χρονο Ελληνοαυστραλό Νικ Κύργιο, τον οποίο νίκησε με 3-0 σετ (6-3, 7-6, 6-3). Ο Μάρεϊ προκρίνεται για πέμπτη φορά στην τετράδα του Αυστραλιανού Οπεν, ενώ έχει παίξει σε τρεις τελικούς (2010, 2011, 2013).

Στο ταμπλό των γυναικών, η Μαρία Σαράποβα είναι παρούσα για 7η φορά στον ημιτελικό γύρο στη Μελβούρνη. Η Ρωσίδα τενίστρια νίκησε την Τζίνι Μπουσάρ με 6-3, 6-3 και ένα βήμα πριν από τον τελικό θα παίξει με τη συμπατριώτισσά της Εκατερίνα Μακάροβα, η οποία επικράτησε της Ρουμάνας Χάλεπ με 6-4, 6-0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT