Απολογούνται για «στημένα» ματς

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κατηγορία του προκαθορισμού αποτελέσματος για στοιχηματικούς λόγους αντιμετωπίζουν η Βέροια και ο Εργοτέλης, που καλούνται να απολογηθούν την Πέμπτη 5/1 στις 13.00 ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας έπειτα από πειθαρχική δίωξη που τους άσκησε ο «ποδοσφαιρικός εισαγγελέας» της ΕΠΟ βασιζόμενος στις κείμενες διατάξεις του πειθαρχικού κώδικα. Οι δύο ομάδες ελέγχονται για τους ακόλουθους αγώνες του φετινού πρωταθλήματος: Ολυμπιακός – Βέροια 3-0 (4η αγωνιστική), Εργοτέλης – Ολυμπιακός 2-3 (7η αγωνιστική) και ΠΑΟΚ – Βέροια 4-1 (8η αγωνιστική).

Οι αγώνες στάλθηκαν ως ύποπτοι στοιχηματισμού από την UEFA στην ΕΠΟ τον περασμένο Νοέμβριο αφού «εντοπίστηκαν» από το Σύστημα Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης. Στο κατηγορητήριο, που βασίζεται στην έκθεση της UEFA, προκύπτει ότι οι αντίπαλοι της Βέροιας και του Εργοτέλη δεν εμπλέκονται στη χειραγώγηση.

Οι ποινές που προβλέπονται στον πειθαρχικό κώδικα είναι πρόστιμο 300.000 ευρώ και υποβιβασμός εφόσον κριθεί υπαίτια η ομάδα. Ομως, για να κριθεί υπαίτια μια ομάδα πρέπει «περισσότεροι από δύο ποδοσφαιριστές να εμπλέκονται στο αδίκημα». Από τη στιγμή που η κλήση είναι μόνο προς τις ΠΑΕ Βέροια και Εργοτέλης και όχι σε ποδοσφαιριστές τους, δημιουργείται εύλογα ζήτημα για το αν μπορούν οι ομάδες με βάση την παραπάνω διάταξη να κριθούν υπαίτιες και να τιμωρηθούν. Οι δύο κλήσεις από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας αναφέρουν ότι Βέροια και Εργοτέλης καλούνται «βάσει των αναφερομένων στην από 28/1/2015 πειθαρχική δίωξη του υπευθύνου Ασκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ, η οποία σας κοινοποιείται συνημμένα στην παρούσα, καλείστε ενώπιόν μας την Πέμπτη, 5-2-2015, και ώρα 13.00, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT