Ντέρμπι από τα παλιά, σε διαφορετικό φόντο

Ντέρμπι από τα παλιά, σε διαφορετικό φόντο

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το αποψινό πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ για τον προημιτελικό γύρο του κυπέλλου Ελλάδας που θα διεξαχθεί στο γήπεδο Καραϊσκάκη (19.30). Είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες μετά τον υποβιβασμό της ΑΕΚ στη Γ΄ Εθνική, το καλοκαίρι του 2013.

Η τελευταία τους αναμέτρηση ήταν για το πρωτάθλημα της περιόδου 2012-13. Φιλοξενήθηκε στο φαληρικό γήπεδο στις 10 Μαρτίου του 2013 και επικράτησαν οι «Πειραιώτες» με 3-0. Στο κύπελλο, οι δύο ομάδες είχαν διασταυρωθεί για τελευταία φορά στον αξέχαστο τελικό του 2009, όπου είχαν επικρατήσει οι ερυθρόλευκοι με 15-14 στα πέναλτι (3-3 είχε λήξει η κανονικά διάρκεια και 4-4 η παράταση).

Ο Βίτορ Περέιρα θα προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ντέρμπι της Τούμπας, λόγω των συνεχόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων σε Σούπερ Λίγκα, κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ. Εκτός αποστολής έχει αφήσει -για αγωνιστικούς λόγους- τους Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Κασάμι, Ντοσεβί, Χάρα, Γιαννούλη, Αυλωνίτη, καθώς και τους Μποτία, Μπενίτες και Μπουχαλάκη, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Τερματοφύλακας θα είναι ο Μέγερι. Στα δύο άκρα της άμυνας θα παίξουν οι Σαλίνο και Μαζουακού, ενώ τα δύο στόπερ θα είναι ξανά οι Σιόβας και Σαντάνα, έχοντας μπροστά τους σε ρόλο αμυντικών μέσων τους Μιλιβόγεβιτς και Μανιάτη. Κεντρικός χαφ θα είναι ο Φορτούνης ή ο Ντομίνγκεζ, ακραίοι μέσοι οι Ντουρμάζ (δεξιά) και Φουστέρ (αριστερά), ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα κινείται ξανά ο Μήτρογλου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως απόψε αναμένεται να μείνουν κενές λίγες θέσεις στο γήπεδο Καραϊσκάκη, αφού έχουν ήδη διατεθεί περισσότερα από 30.000 εισιτήρια.

Στην ΑΕΚ ο σημερινός αγώνας έχει χαρακτηριστεί ως πρόκληση. Πρόκειται για μία αναμέτρηση που έχει λείψει και από τους φιλάθλους της και έρχεται πριν από την προγραμματισμένη επιστροφή της Ενωσης στη μεγάλη κατηγορία. «Στο χέρι σας είναι να γράψετε ιστορία» τόνισε ο Τραϊανός Δέλλας, θέλοντας να εμψυχώσει τους παίκτες του, γνωρίζοντας πως πρόκειται για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της καριέρας του όσο και αρκετών ποδοσφαιριστών.

Τα ερωτήματα για την ΑΕΚ είναι αρκετά: θα επηρεαστούν οι παίκτες της από ένα εχθρικό γήπεδο; Θα προσαρμοστούν στις απαιτήσεις ενός αγώνα με τον πρωτοπόρο της Σούπερ Λιγκ; Και τελικώς, θα προσπαθήσουν να παίξουν το δικό τους παιχνίδι, ή θα προσαρμοστούν σε αυτό του Ολυμπιακού;

Ο Τραϊανός Δέλλας, δεν θα κάνει μεγάλες αλλαγές ενόψει αυτού του αγώνα, ωστόσο στην προετοιμασία του έχει και κάποιες ατυχίες. Η εδώ και καιρό απουσία του Κορδέρο, όπως και αυτή του Κολοβέτσιου, σε συνάρτηση με τον τραυματισμό του Μπρέσεβιτς περιορίζουν τις λύσεις της βασικής ενδεκάδας.

Ο Ανέστης θα είναι κάτω από τα δοκάρια με τους Μπακάκη, Σοϊλέδη και Λαμπρόπουλο στην άμυνα. Παρτενέρ του Λαμπρόπουλου, θα είναι ένας εκ των Σαρρή ή Τζανετόπουλου. Στο κέντρο ο Γιόχανσον ως αμυντικό χαφ, με μπροστά του τον Ανάκογλου και τον Μάνταλο. Στην επίθεση, ο Πλατέλλας δεξιά, ο Μπαρμπόσα αριστερά και ο Αραβίδης ως αιχμή του δόρατος.

• Στις 16.00, στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «8», ο Ηρακλής θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT