Το Κατάρ μεταθέτει και μειώνει τη θερμοκρασία του Μουντιάλ

Το Κατάρ μεταθέτει και μειώνει τη θερμοκρασία του Μουντιάλ

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νοέμβριο θα αρχίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ, με τον τελικό να διεξάγεται τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό Sports Illustrated, που εμφανίζει τη σχετική απόφαση ως οριστική εκ μέρους των διοργανωτών.

Το ρεπορτάζ τόνιζε ότι θα υπάρχει επίδραση μόνο σε μία σεζόν των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων με τον τρόπο αυτό, με τους ευρωπαϊκούς συλλόγους να ελπίζουν ότι θα χωρέσουν τις ημερομηνίες των εγχώριων διοργανώσεων με τον περιορισμό των εβδομάδων που αφιερώνονται μέσα στη σεζόν σε αγώνες εθνικών ομάδων.

Η αρμόδια επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας θα καταθέσει επισήμως την εισήγησή της για τον χρόνο διεξαγωγής της διοργάνωσης την επόμενη εβδομάδα και την τελική απόφαση θα τη λάβει τον Μάρτιο η εκτελεστική επιτροπή της FIFA.

Η αμφιλεγόμενη διοργάνωση από το αραβικό εμιράτο, που έχει το καλοκαίρι θερμοκρασίες που η συντριπτική πλειονότητα των φιλάθλων δεν θα αντέξει, είχε αποφασιστεί να μετακινηθεί στους χειμερινούς μήνες, αλλά η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είχε αντιδράσει έντονα στην προοπτική διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο όταν και είναι προγραμματισμένοι οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2022.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT