«Εκτεταμένο»… το κατηγορητήριο για Παναθηναϊκό

«Εκτεταμένο»… το κατηγορητήριο για Παναθηναϊκό

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με βαριά ποινή κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός μετά τον χαρακτηρισμό των επεισοδίων στο ντέρμπι της Λεωφόρου ως «εκτεταμένα» στο κατηγορητήριο του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Κων. Πετρόπουλου. Αυτό σημαίνει ότι πέρα από την τιμωρία της έδρας του με 2 ή 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο από 70 έως 200 χιλ. ευρώ, ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει και με αφαίρεση μέχρι 3 βαθμών. Τέτοια ποινή τού είχε επιβληθεί πριν από τρία χρόνια για τη διακοπή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και είχε ισχύσει στο πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου. Οι «πράσινοι» έχουν κληθεί να απολογηθούν σήμερα και ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας.

Η είδηση της διακοπής του πρωταθλήματος αντιμετωπίστηκε κατ’ αρχάς θετικά από την ΠΑΕ. Αν και αγωνιστικά δεν εξυπηρετεί την ομάδα, που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, η διοίκηση εκτιμά ότι η απόφαση είναι προς τον σωστό δρόμο, αρκεί να μη μείνει ξανά η προσπάθεια μετέωρη: «Πάγια θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Ελπίζουμε η Πολιτεία να μπορέσει αυτή τη φορά να ολοκληρώσει το έργο της». Αντίθετη άποψη, πάντως, εξέφρασε ο Λουκ Στιλ, με ανάρτησή του στα social media: «Μην είστε τόσο τρελοί και αναστείλετε τα παιχνίδια. Είναι εντελώς ανόητο και δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα. Η καρδιά και η προσπάθεια όλων των παικτών είναι το κλειδί».

Θέση για τα επεισόδια πήρε και ο Μάρκους Μπεργκ, τονίζοντας σε σουηδική ιστοσελίδα ότι και αυτός δέχθηκε επίθεση με φωτοβολίδες πέρυσι στο Καραϊσκάκη. Τονίζει μεταξύ άλλων: «Αυτό είναι κάτι το συνηθισμένο πλέον εδώ. Δεν υπάρχουν πολλά μέρη στην Ευρώπη όπου οι αγώνες θα συνεχίζονταν, αλλά πρέπει να γίνουν πολλά για να διακοπεί ένα παιχνίδι εδώ. Εχουμε ένα μικρό γήπεδο και ο κόσμος είναι πάρα πολύ κοντά. Το γήπεδο του Ολυμπιακού είναι μεγαλύτερο, αλλά πέρυσι που σκόραρα εκεί, δέχθηκα επίθεση με φωτοβολίδες και κροτίδες από τους δικούς τους οπαδούς. Δεν θέλω να κρίνω τη διακοπή του αγώνα. Αυτός κρίθηκε μέσα στο γήπεδο».

• Οι Πέτριτς (γαστρεντερίτιδα), Λαγός (τράβηγμα στον δεξιό τετρακέφαλο) και Ταυλαρίδης (ενοχλήσεις στους προαγωγούς) δεν γυμνάστηκαν χθες. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλή προπόνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT