Ντέρμπι στο «φρούριο» του ΟΑΚΑ

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο τέταρτο εισιτήριο που οδηγεί στον ημιτελικό γύρο του κυπέλλου Ελλάδας σφραγίζεται απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (19.00), όπου η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς του 1-1 στο πρώτο παιχνίδι του Καραϊσκάκη. H Ενωση θέλει να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα που απέκτησε στο Φάληρο και να γίνει η τρίτη ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ που θα περάσει στην τετράδα, μαζί με τον Ηρακλή και τον Απόλλωνα Σμύρνης, όπου έχει ήδη προκριθεί και η Ξάνθη. Από την άλλη πλευρά, οι πρωτοπόροι της Σούπερ Λίγκας φιλοδοξούν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της ΑΕΚ και να διατηρηθούν σε τροχιά κατάκτησης του νταμπλ.

Στον Ολυμπιακό, ο Βίτορ Περέιρα δεν έχει στη διάθεσή του τόσο τον Κώστα Μήτρογλου, όσο και τον Ομάρ Ελαμπντελαουί, οι οποίοι έχουν μυϊκούς τραυματισμούς. Εκτός πλάνων είναι και ο Νταβίντ Φουστέρ που διανύει το τελικό στάδιο της αποκατάστασής του, ενώ για αγωνιστικούς λόγους δεν υπολογίζονται οι Σαντάνα, Αυλωνίτης, Εντινγκά, Διαμαντάκος και Μπουχαλάκης.

Στην κορυφή της επίθεσης θα χρησιμοποιηθεί ο Φράνκο Χάρα, με τον Χόρχε Μπενίτες να είναι η εναλλακτική λύση, ενώ στο δεξί άκρο της άμυνας θα παίξει ο Λεάντρο Σαλίνο, που ήταν ο κορυφαίος παίκτης των Πειραιωτών στο πρώτο παιχνίδι του Φαλήρου. Στην ενδεκάδα αναμένεται να βρίσκονται οι Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μασουακού, Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί, Ντομίνγκεζ, Αφελάι ή Κασάμι και Χάρα. Στη 19μελή αποστολή είναι και οι Μέγερι, Ντουρμάζ, Μπενίτες, Φορτούνης, Γιαννούλης, Βούρος και Σάλιακας.

Χθες, ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε 90 χρόνια ζωής. Η FIFA, η UEFA, η UNICEF, αλλά και πολλές ευρωπαϊκές ομάδες έστειλαν τις ευχές τους για τα γενέθλια του πειραϊκού συλλόγου, όπως οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Νιούκαστλ, Λίβερπουλ, Φούλαμ, Μονακό, Ρεάλ Μαδρίτης, Λιλ, Αντερλεχτ, Φενερμπαχτσέ, Γαλατασαράι, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Αγιαξ, Ερυθρός Αστέρας, Τραμπζονσπόρ, ΑΠΟΕΛ, Μπαστιά, Σαμπντόρια, Λεβάντε και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Αγχος, κατάμεστο γήπεδο, ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό, προοπτική κατάκτησης ενός τροπαίου, είναι συναισθήματα που είχαν λείψει ιδιαίτερα από τον κόσμο της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Ασχέτως αν ο παρορμητισμός και η θέληση μερικές φορές ξεπερνούν τη λογική, οι φίλοι της Ενωσης γνωρίζουν πως το φαβορί παραμένει ο Ολυμπιακός, παρά το εξαιρετικό παιχνίδι της ΑΕΚ στον πρώτο αγώνα. Ταυτόχρονα, όμως, γνωρίζουν πως στην ιστορία της ΑΕΚ έχουν καταγραφεί μεγαλύτερες εκπλήξεις από μία ακόμα πρόκριση επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο.

Για την ΑΕΚ της Φούτμπολ Λιγκ όπως αυτή στήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, μια πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου εις βάρος του Ολυμπιακού, θα αποτελέσει υπέρβαση.

Στο πλαίσιο της διασφάλισης της ηρεμίας στις κερκίδες, η ΑΕΚ έχει τοποθετήσει συρματόπλεγμα στην τάφρο περιμετρικά του γηπέδου, έχει υψώσει δίχτυ ασφαλείας μπροστά από το σημείο που θα καθίσουν οι οργανωμένοι οπαδοί και στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ, κατέστησε σαφές πως τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια και ο σωματικός έλεγχος αυστηρότατος.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Τραϊανός Δέλλας έχει επιλέξει για την αποστολή του αγώνα όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές προκειμένου να τονωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η ψυχολογία της ομάδας. Οσον αφορά τη βασική ενδεκάδα, αυτή έχει ξεκαθαριστεί για τις 10 από τις 11 θέσεις. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Ανέστης, δεξιά στην άμυνα ο Μπακάκης και αριστερά ο Σοϊλέδης. Σίγουρα ο ένας κεντρικός αμυντικός θα είναι ο Κολοβέτσιος έχοντας δίπλα του ή τον Τζανετόπουλο που έχει προβάδισμα, ή τον Λαμπρόπουλο. Οι άλλες θέσεις είναι ξεκάθαρες με Γιόχανσον και Ανάκογλου στο κέντρο, έχοντας λίγα μέτρα πιο μπροστά τους τον Μάνταλο. Πλατέλλας, Αραβίδης και Μπαρμπόσα, θα αποτελέσουν την τριάδα της επίθεσης, με το 1-1 του πρώτου αγώνα, να δίνει μικρό προβάδισμα στην ΑΕΚ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT