Σέντρα των «16» στο Γιουρόπα Λιγκ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα μικρό… Τσάμπιονς Λιγκ θα ζήσουν απόψε οι φίλοι του ποδοσφαίρου, μιας και πολλά από τα οκτώ ζευγάρια της φάσης των 16 του Γιουρόπα Λιγκ έχουν «άρωμα» από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του κόσμου. Οι πρώτοι αγώνες της σειράς γίνονται σήμερα (οι ρεβάνς την άλλη Πέμπτη, 19 Μαρτίου), με χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στις 16 που συνεχίζουν βρίσκονται και οι 5 ιταλικές ομάδες στη διοργάνωση (Ιντερ, Νάπολι, Τορίνο, Ρόμα, Φιορεντίνα), όπως και ότι η κληρωτίδα έβγαλε δύο «εμφύλιους πολέμους»: ο ένας έχει ιταλικό χρώμα (Φιορεντίνα – Ρόμα) και ο άλλος ισπανικό (Βιγιαρεάλ – Σεβίλλη).

Αυτό το τελευταίο παιχνίδι είναι εξ ορισμού πολύ ενδιαφέρον διότι είναι το πρώτο υψηλό εμπόδιο στην προσπάθεια των Σεβιγιάνων να υπερασπίσουν τον τίτλο τους. Η κάτοχος του τροπαίου παρότι είναι σε καλή κατάσταση όπως έδειξε η νίκη της το περασμένο Σάββατο επί της Λα Κορούνια, δεν μπορεί να θεωρηθεί απόλυτο φαβορί. Η Βιγιαρεάλ διανύει κι αυτή περίοδο φόρμας, ενώ στο ισπανικό πρωτάθλημα η διαφορά τους είναι μόλις ένας βαθμός. Η Σεβίλλη είναι 5η με 49 β. και η Βιγιαρεάλ 6η με 48. Αμφίρροπος είναι και ο ιταλικός «εμφύλιος», έστω κι αν η 2η στο Καμπιονάτο Ρόμα μοιάζει να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι της 5ης Φιορεντίνα.

Η Ντνίπρο, η ομάδα που απέκλεισε τον Ολυμπιακό, υποδέχεται τον Αγιαξ, η 2η στην Μπουντεσλίγκα Βόλσφμπουργκ παίζει με την Ιντερ, ενώ ωραίο ματς αναμένεται και στο Λίβερπουλ, όπου η Εβερτον φιλοξενεί την Ντιναμό Κιέβου. Αμφίρροπα είναι και τα ζευγάρια Νάπολι – Ντιναμό Μόσχας, Μπριζ – Μπεσίκτας, με μόνο «καθαρό» φαβορί να προβάλει η Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης απέναντι στην Τορίνο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT