Κοντονής: «Αντιμετωπίζουμε βήμα-βήμα το τέρας»

Κοντονής: «Αντιμετωπίζουμε βήμα-βήμα το τέρας»

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε περιδίνηση βρίσκεται ο χώρος του ποδοσφαίρου έπειτα από τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον προχθεσινό προημιτελικό κυπέλλου ΑΕΚ – Ολυμπιακός και είχαν ως αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του. Ο υφυπουργός Αθλητισμού αντέδρασε άμεσα, ανακοινώνοντας την επέκταση της απόφασης διεξαγωγής αγώνων στη Σούπερ Λίγκα χωρίς θεατές και για τα παιχνίδια της 28ης αγωνιστικής, παρότι τα προχθεσινά επεισόδια έγιναν σε αγώνα κυπέλλου και από οπαδούς ομάδας που αγωνίζεται στη Φούτμπολ Λιγκ.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τέρας που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια, το αντιμετωπίζουμε βήμα-βήμα κι όχι με σπασμωδικές κινήσεις. Χθες (σ.σ. προχθές) είχαμε τον πρώτο αγώνα που εφαρμόστηκαν με αυστηρότητα τα μέτρα που είχαν συμφωνηθεί. Ο διαιτητής με το που διαπιστώνει είσοδο φιλάθλων, διακόπτει οριστικά τον αγώνα. Αν εφαρμόσουμε απαρέγκλιτα τα μέτρα με αυστηρότητα, χωρίς να λάβουμε υπ’ όψιν κανένα πολιτικό κόστος, το φαινόμενο αυτό θα είναι υπό έλεγχο σε βάθος χρόνου» υποστήριξε χθες ο κ. Κοντονής μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αλφα και πρόσθεσε: «Την επόμενη εβδομάδα θα έρθει το νομοσχέδιο που θα αυστηροποιεί το πλαίσιο. Από το επόμενο πρωτάθλημα θα εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο και δεν θα γίνονται αγώνες όπου δεν έχει τοποθετηθεί το σύστημα». Σε ερώτηση σχετικά με τη λειτουργία των συνδέσμων φιλάθλων απάντησε: «Είτε θα μετατραπούν σε λέσχες που θα λειτουργούν με ευθύνη των ΠΑΕ ή αν δεν θέλουν οι ΠΑΕ, δεν θα έχουν καμία σχέση και καμία επαφή. Θα παραμείνουν αστικά σωματεία και χωρίς σχέση με τις ΠΑΕ. Αν υπάρξουν κρυφές επαφές με ΠΑΕ, οι ποινές θα είναι πολύ αυστηρές».

Χθες είχε συνάντηση με τους αθλητικούς εισαγγελείς Αθηνών Κ. Σιμιτζόγλου και Γ. Λαΐνη σχετικά με τις διατάξεις που θα περιλαμβάνονται στον νέο αθλητικό νόμο και προβλέπουν εμπλοκή της ποινικής δικαιοσύνης.

Οπως έγινε γνωστό ο εισαγγελέας Εφετών Ισ. Ντογιάκος αναμένεται να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστώσει αν από τη συμπεριφορά των Μαρινάκη και Περέιρα στον αγώνα με τον Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στη Λεωφόρο προκύπτουν αξιόποινες πράξεις.

Νωρίτερα, ο κ. Κοντονής συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκη και συζήτησαν σχετικά με τη συνάντηση που είχε την περασμένη Δευτέρα ο υφυπουργός Αθλητισμού με τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί και με εκπρόσωπο της FIFA, καθώς και για τα γεγονότα στον προχθεσινό προημιτελικό κυπέλλου, για το οποίο πλέον αναμένονται οι πειθαρχικές διαδικασίες. Η ΑΕΚ κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών, τιμωρία έδρας για δύο έως τρεις αγωνιστικές και πρόστιμο, ενώ ερώτημα αποτελεί το αν θα κινηθούν πειθαρχικές διαδικασίες για τους Περέιρα και Κασάμι λόγω των χειρονομιών που έκαναν προς τους θεατές. Η συμπεριφορά τους δεν καταγράφηκε στο φύλλο αγώνα από τον διαιτητή Καλογερόπουλο, όμως επειδή αποτυπώθηκε από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, παρέχεται η δυνατότητα στον «ποδοσφαιρικό εισαγγελέα» της ΕΠΟ να παρέμβει αυτεπάγγελτα και να ασκήσει διώξεις βάσει των άρθρων 10, 12 και 25 του πειθαρχικού κώδικα.

Χθες, μέσα σε κλίμα έντασης συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΕΠΟ, όπου κυριάρχησαν φραστικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον πρόεδρο Γ. Γκιρτζίκη και τον πρώην αναπληρωτή πρόεδρο Γ. Βούρβαχη αλλά και ανάμεσα στον Β΄ Αντιπρόεδρο Β. Μαζαράκη και το μέλος του Δ.Σ. Ι. Οικονομίδη. Το Δ.Σ. αποφάσισε «τη συγκρότηση τριμελούς επιτροπής, αποτελούμενης από τους κ. Μαζαράκη, Μποροβήλο και Καλογιάννη, με αντικείμενο την περαιτέρω αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT