Ερωτήματα από τη στάση της Λίγκας

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με προσεκτικά γραμμένη ανακοίνωση, που έχει κενά ως προς τη νομική θεμελίωση των επιχειρημάτων που περιλαμβάνει, η Σούπερ Λίγκα επιχειρεί να δώσει τον χαρακτήρα «απόφασης» σε γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ σχετικά με το πότε πρέπει να εκτιθούν οι ποινές «κεκλεισμένων των θυρών» των ομάδων (Παναθηναϊκού και ΟΦΗ) που συνέπεσαν με την απόφαση της πολιτείας για τη διεξαγωγή όλων των αγώνων της Σούπερ Λίγκας χωρίς θεατές, κάτι που ίσχυσε μέχρι την περασμένη αγωνιστική, αφού από την αυριανή εμβόλιμη 26η, οι φίλαθλοι επιστρέφουν στις εξέδρες.

Η Σούπερ Λίγκα δημοσιοποιεί γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ που δεν έχει ισχύ απόφασης και μέρος εγγράφου του υφυπουργού Αθλητισμού Στ. Κοντονή, το οποίο επιχειρεί να συσχετίσει με το περιεχόμενο του εγγράφου της ομοσπονδίας στο οποίο αποφαίνεται ότι η απόφαση της κυβέρνησης «δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τις πειθαρχικές ποινές που έχουν επιβληθεί από τις πειθαρχικές επιτροπές της Super League και της ΕΠΟ. Κατά συνέπεια δεν μπορούν να εκτιθούν ποινές διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές που έχουν επιβληθεί σε ομάδες με αποφάσεις των Πειθαρχικών Επιτροπών της Super League και της ΕΠΟ σε αγωνιστική, κατά την οποία ισχύει η απόφαση του κ. υφυπουργού Αθλητισμού για απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων στους αγώνες της Super League».

Από το έγγραφο του υπουργού, η Σούπερ Λίγκα επέλεξε να δημοσιοποιήσει μια φράση που αναφέρει το αυτονόητο. Οτι «η έκδοση από την Υπηρεσία διοικητικής πράξης περί λήψης μέτρων κατά της βίας, είναι ανεξάρτητη των όποιων αποφάσεων λάβουν τα αρμόδια πειθαρχικά σας όργανα».

Βασιζόμενη στα παραπάνω η ηγεσία της Σούπερ Λίγκας, χωρίς η ίδια να παίρνει θέση ή να αποφασίζει σχετικά, επιχειρεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα προς την κατεύθυνση τη μη έκτισης της ποινής της μιας εκ των δύο αγωνιστικών του Παναθηναϊκού στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ επειδή συνέπεσε με την απόφαση Κοντονή για διεξαγωγή όλων των παιχνιδιών της αγωνιστικής χωρίς θεατές.

Ωστόσο, η επιχειρηματολογία της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ δεν βασίζεται σε καμία πρόβλεψη του ΚΑΠ ή του πειθαρχικού κώδικα. Αντιθέτως, η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας για τον Παναθηναϊκό προσδιορίζει βάσει των κανονισμών τους αγώνες που θα εκτιθεί η ποινή των δύο αγωνιστικών χωρίς θεατές. Αρα, η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής είναι αυτή που ισχύει και δεν μπορεί ούτε να ανασταλεί ούτε να μετατεθεί από γνωμοδοτήσεις της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ, όπως άγαρμπα επιχειρείται.

Οπως ανέφεραν στην «Κ» κύκλοι προσκείμενοι στον υφυπουργό Αθλητισμού, η Σούπερ Λίγκα ήταν αυτή που υπέβαλε ερώτημα για το τι πρέπει να γίνει με την επιβολή των ποινών. «Οι αποφάσεις είναι ανεξάρτητες και η επιβολή πειθαρχικών ποινών είναι θέμα της Σούπερ Λίγκας και όχι του υπουργείου. Αλλιώς είναι σα να μας καταθέτουν το αυτοδιοίκητο», σχολίαζαν.

Δυσαρεστημένοι από τις μεθοδεύσεις της Σούπερ Λίγκας ήταν και στον Παναθηναϊκό που ανεπίσημα δήλωναν ιδιαιτέρως ενοχλημένοι από τον τύπο και την ουσία της ανακοίνωσης της διοργανώτριας αρχής.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT