Κομβικοί αγώνες σε δύο μέτωπα

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δύο μέτωπα «φωτιά» στρέφει την προσοχή του σήμερα ο Παναθηναϊκός, περιμένοντας να δει στο τέλος της ημέρας εάν θα κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του για την κατάκτηση του τίτλου. Για να συμβεί αυτό, είναι απαραίτητο να βρει… δίκτυα τόσο στον δικαστικό αγώνα του όσο και στον ποδοσφαιρικό, με θετική έκβαση της έφεσής του για την ποινή που του επιβλήθηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και νίκη το βράδυ (19.30) στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο.

Στο δικαστικό μέτωπο, οι «πράσινοι» κατέθεσαν χθες υπόμνημα, με στόχο να αποδείξουν ότι τα πιο σοβαρά επεισόδια ξεκίνησαν μετά τις προκλητικές χειρονομίες του Βίτορ Περέιρα, όπως και ότι σημαντικό ρόλο στην ένταση έπαιξε και η εν γένει στάση του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος παραβίασε τα μέτρα ασφαλείας. Κατέθεσαν τα σχετικά βίντεο, ενώ πρόσθεσαν στον φάκελο και ένα άλλο βίντεο, που δείχνει τον προκλητικό τρόπο που πανηγύρισε ο Πορτογάλος τεχνικός το γκολ του Ολυμπιακού στο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Η απόφαση αναμένεται σήμερα ή το αργότερο αύριο, με ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό την εξαφάνιση της ποινής της αφαίρεσης 3 βαθμών και τη μείωση των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, όπως και του προστίμου των 100 χιλ. ευρώ.

Στο αγωνιστικό μέτωπο, το παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι (θεωρητικά τουλάχιστον) το πιο δύσκολο που έχει στο πρόγραμμά του έως το τέλος του πρωταθλήματος. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκες (8 συνεχόμενες οι «πράσινοι»), είναι σε καλή κατάσταση και έχουν μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο. Οι γηπεδούχοι θέλουν να εδραιωθούν στην πρώτη πεντάδα για να μπουν στα πλέι οφ και οι φιλοξενούμενοι να διατηρήσουν την επαφή τους με την κορυφή και τις ελπίδες τους για την κατάκτηση του τίτλου.

«Πάντα όταν κερδίζεις είναι σημαντικό για την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Το σημαντικό για εμάς είναι ότι ξέρουμε τις δυνατότητές μας, ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε, πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Η ομάδα δείχνει μεγαλύτερη ωριμότητα στο παιχνίδι της, διαχειριζόμαστε τους αγώνες καλύτερα και συνεχίζουμε με βάση αυτό. Μένουν ακόμα επτά παιχνίδια και τα πάντα μπορούν να συμβούν» δήλωσε στην κάμερα της Nova ο Γιάννης Αναστασίου και πρόσθεσε: «Ο Ατρόμητος είναι αρκετά επικίνδυνος. Το γεγονός ότι είναι αήττητος εντός έδρας και έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, κάνει την αποστολή μας πιο δύσκολη».

Αν και τα παιχνίδια αυτής της αγωνιστικής γίνονται με ανοικτές της πόρτες για τους φιλάθλους, ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει απόψε, οργανωμένα τουλάχιστον, τους οπαδούς του στο πλευρό του. Οπως έκανε γνωστό ο Ατρόμητος, δεν θα ανοίξει (για λόγους ασφαλείας) τη θύρα 1 του γηπέδου που προορίζεται για τους φιλάθλους της εκάστοτε φιλοξενούμενης ομάδας. Εάν κάποιος φίλος του Παναθηναϊκού θέλει να πάει στο γήπεδο, θα κινηθεί μεμονωμένα.

Οι «πράσινοι» έχουν ανοικτό και ένα τρίτο μέτωπο. Με δεδομένη την επιθυμία τους να παραμείνει ο Σίλντενφελντ μετά το τέλος του δανεισμού του από τη Ντιναμό Μόσχας το καλοκαίρι, είχαν χθες τηλεφωνική επαφή με τον εκπρόσωπό του, κάνοντας μια πρώτη ουσιαστική προσέγγιση.

Πρεμιέρα Γεωργιάδη

Με το δεξί στη μετά – Αναστασιάδη εποχή θέλει να μπει ο ΠΑΟΚ που υποδέχεται σήμερα (17.15) στην Τούμπα, χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, τον Εργοτέλη. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά έχει βάλει, πλέον, ως στόχο την πρώτη θέση των πλέι οφ και με τον Γιώργο Γεωργιάδη στον πάγκο του επιθυμεί να κλείσει έναν κύκλο άσχημων εμφανίσεων και κακών αποτελεσμάτων. Το κεφάλαιο Αναστασιάδη έκλεισε για τον ΠΑΟΚ και, ταυτόχρονα, άνοιξε η πόρτα για τον Γιώργο Τζαβέλλα ο οποίος βρίσκεται ξανά στα πλάνα της ομάδας. Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε χθες τους παίκτες και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ τόνισε ότι οι ποδοσφαιριστές είχαν τη μικρότερη ευθύνη για την κακή πορεία της ομάδας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT