Ευρωπαϊκή σέντρα ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 9 το βράδυ ξεκινάει επισήμως η φετινή αγωνιστική περίοδος του ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ. Εκεί ο «Δικέφαλος» αντιμετωπίζει τη Λοκομοτίβα στον πρώτο αγώνα του δεύτερου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ, θέλοντας να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση, παρότι θα παρουσιάσει μια ενδεκάδα που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχει σχέση με αυτή που θα αγωνίζεται στη διάρκεια της χρονιάς. «Είναι και απλό και παράλληλα ιδιαίτερο παιχνίδι. Θα υπάρχει μεγάλη πίεση, γιατί μεταξύ άλλων είναι και στην πατρίδα μου, αλλά η προετοιμασία θα είναι όπως για όλα τα προηγούμενα. Μιλήσαμε πολύ, είπαμε ότι έχουμε λίγο χρόνο γιατί ξεκινάει πολύ νωρίς η σεζόν, αλλά πρέπει να το αποδεχτούμε. Δεν θα είμαστε τέλειοι. Είχα δύο πράγματα στο μυαλό μου όλο αυτό το διάστημα: Τη φυσική κατάσταση και το να δουλέψουμε πολύ για να παρουσιάσουμε κάτι καλό. Το πιο σημαντικό είναι το πώς θα παρουσιαστούμε. Το αποτέλεσμα είναι συνέπεια της απόδοσης. Θέλουμε να έχουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα φέρουν το επιθυμητό για εμάς αποτέλεσμα», επισήμανε ο Ιγκόρ Τούντορ στη συνέντευξη Τύπου χθες.

Δεν θέλησε να σχολιάσει την απόφασή του να αποκλείσει τους Λούκας και Περέιρα και αρκέστηκε μόνο να δηλώσει πως «δεν αλλάζω κάτι και δεν θα ήθελα να μιλήσω γι’ αυτούς αυτήν τη στιγμή. Είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και είμαι περίεργος για το τι θα δούμε στο γήπεδο».

Ο Τούντορ ήταν ξεκάθαρος στο ότι η πρόκριση εξαρτάται από την ομάδα του: «Εχουμε αναλύσει τον αντίπαλο. Εχω μιλήσει με τους ποδοσφαιριστές για τη Λοκομοτίβα. Συμφωνώ ότι η πρόκριση εξαρτάται από εμάς καθαρά. Είναι μια ομάδα με νεαρούς παίκτες, δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, αλλά θέλω να βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο ένα καλό πρόσωπο».

Για τον αποκλεισμό του Νομπόα, υπογράμμισε: «Είχε μόνο τέσσερις προπονήσεις στα πόδια του και δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να παίξει» και κατέληξε: «Πάντα θέλω οι ομάδες μου να μπαίνουν στο γήπεδο για να κερδίζουν, αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Δεν είναι σίγουρα εύκολο, εξαρτάται από τον αντίπαλο αλλά και την κατάσταση της ομάδας. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου και θέλω να το ξέρετε».

Τους παίκτες του ΠΑΟΚ εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Στέλιος Κίτσιου, επισημαίνοντας: «Θα είναι μια μεγάλη χρονιά, βάλαμε στόχο να παίξουμε καλύτερα από πέρυσι. Δουλεύουμε σκληρά και θα δούμε τι θα πετύχουμε. Πρέπει να ξεχάσουμε την περυσινή χρονιά, έχει ξεκινήσει μια καινούργια σεζόν. Πρέπει να καταφέρουμε να περάσουμε στους ομίλους, χωρίς να σκεφτόμαστε τι έγινε πέρυσι».

Ρωτήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για τον σημερινό αγώνα και απάντησε: «Αμα δεν υπάρχει θέληση και πίστη δεν θα είναι εύκολο. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε σκληρά, γιατί και ο αντίπαλος θέλει να περάσει στον επόμενο γύρο».

Ερωτηματικό αποτελεί η σημερινή ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, αν και οι λύσεις του Τούντορ είναι περιορισμένες λόγω απουσιών και τραυματισμών. Η λογική λέει πως κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο Ολσεν και σίγουροι θεωρούνται οι Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Κάτσε, Μακ, Πέλκας και Σαλπιγγίδης. Μένει να φανεί αν δίπλα στον Κάτσε παίξει ο Μαντούρο ή ο Τζιόλης και ποιος θα είναι ο δεύτερος μεσοεπιθετικός, γιατί ο Τούντορ θα παίξει με 3-4-2-1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT