Κερδίζει την… παραμονή στη Σούπερ Λιγκ η «ομάδα Α»

Κερδίζει την… παραμονή στη Σούπερ Λιγκ η «ομάδα Α»

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ορατό είναι το ενδεχόμενο η έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας να γίνει χωρίς να έχει καθοριστεί ποια θα είναι η 16η ομάδα που θα πάρει μέρος, και ως εκ τούτου στην πρεμιέρα (22-23/8), αντί για οκτώ, να διεξαχθούν επτά αγώνες. Η εκκρεμότητα για το ποια θα είναι η «ομάδα Α», όπως συμμετείχε στην κλήρωση η Κέρκυρα, παραμένει έπειτα από την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία έκανε δεκτές τις εφέσεις κατά της πρωτόδικης απόφασης και διέταξε την αποβολή της Κέρκυρας από το πρωτάθλημα, βάσει της έκθεσης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για παραβίαση του αθλητικού νόμου (εικονική μεταβίβαση μετοχών). Σήμερα η Κέρκυρα θα προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ομοσπονδίας, επιδιώκοντας την ανατροπή τής σε βάρος της απόφασης. Εκτιμάται ότι η συνεδρίαση θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, οπότε αναμένεται και η απόφαση. Επίσης θεωρείται βέβαιο πως, αν η απόφαση για αποβολή της Κέρκυρας από το πρωτάθλημα δεν ανατραπεί για τη θέση στην κατηγορία, θα αρχίσει νέα δικαστική αντιπαράθεση μεταξύ της Σούπερ Λίγκας, που θα διατηρήσει στο πρωτάθλημα τον Λεβαδειακό, και του Απόλλωνα, που ως τρίτος στο προηγούμενο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ θα προσβάλει την απόφαση διεκδικώντας την άνοδό του. Ομως, επειδή τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και το πρωτάθλημα θα πρέπει να αρχίσει, η Σούπερ Λίγκα προτίθεται στο αυριανό Δ.Σ. να προχωρήσει σε επικύρωση της βαθμολογίας, με την εκκρεμότητα της 16ης ομάδας.

Δημοσίευμα της Daily Mail

Χθες δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail έκανε εκτενή αναφορά, επικρίνοντας τη σχέση του προέδρου της UEFA Μισέλ Πλατινί και του στενού συνεργάτη του Θ. Θεοδωρίδη, υιού του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού Σ. Θεοδωρίδη, με την ΕΠΟ και την ΠΑΕ Ολυμπιακός, με αφορμή την εμπλοκή του προέδρου της Ευ. Μαρινάκη στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο για την οποία κατηγορείται και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, και την πιθανή υποψηφιότητα του Πλατινί για την προεδρία της FIFA.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT