Προβληματισμός ΠΑΟ για τον φόνο

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θλιβερή πινελιά που έβαλε στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με την Γκαμπάλα η δολοφονία του Ρασίμ Αλίγεφ δημιουργεί, όπως και να ’χει, μια κατάσταση που ξεφεύγει από τα στενά όρια μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης. Ο 30χρονος Αζέρος δημοσιογράφος έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση που δέχθηκε με αφορμή αρνητικό σχόλιό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη συμπεριφορά του αρχηγού της Γκαμπάλα, Ζαβίντ Χουσεΐνοφ, ο οποίος ανέμιζε μια τουρκική σημαία μετά το τέλος του αγώνα με τον Απόλλωνα Λεμεσού, με στόχο να προκαλέσει τους Κύπριους φιλάθλους.

«Δεν θέλω τέτοιοι αγενείς άνδρες, που δεν ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν, να εκπροσωπούν τη χώρα μου στην Ευρώπη», έγραψε στο facebook ο Αλίγεφ και, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στην κατάθεση που πρόλαβε να δώσει λίγο πριν ξεψυχήσει, δέχθηκε για τον λόγο αυτό απειλητικό τηλεφώνημα από κάποιον που του συστήθηκε ως ξάδελφος του Χουσεΐνοφ: «Αρχισε να με βρίζει και να με απειλεί. Λίγο αργότερα με πήρε ο ίδιος ο Χουσεΐνοφ. Είχαμε μια νορμάλ συζήτηση. Μου είπε ότι η ενέργειά του παρερμηνεύτηκε. Ηθελε να τονίσει ότι το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία είναι φιλικές χώρες. Μετά με πήρε ο άνθρωπος που είπε ότι είναι ο ξάδελφος του Χουσεΐνοφ. Μιλήσαμε πολιτισμένα και σε ένδειξη συγγνώμης μού πρότεινε να συναντηθούμε για να με κεράσει ένα τσάι. Του είπα ότι δεν χρειαζόταν, αλλά επέμενε. Οταν πήγα στο ραντεβού, με περίμεναν 5-6 άνθρωποι, οι οποίοι μου όρμησαν αμέσως και άρχισαν να με χτυπάνε. Με χτύπησαν παντού, μου πήραν το κινητό και εξαφανίστηκαν. Πήγα μόνος μου σε σταθμό πρώτων βοηθειών και μετά με μετέφεραν στο νοσοκομείο».

Ο άτυχος Αλίγεφ, ο οποίος, κατά τραγική ειρωνεία, ήταν πρόεδρος του ινστιτούτου για την ελευθερία και ασφάλεια των ρεπόρτερ στο Αζερμπαϊτζάν, κατέληξε δύο ημέρες μετά τη δολοφονική επίθεση από εσωτερική αιμορραγία, και ο θάνατός του συγκλόνισε το Αζερμπαϊτζάν. Η αστυνομία συνέλαβε τον (επίσης ποδοσφαιριστή) 21χρονο ξάδελφο του Χουσεΐνοφ, ενώ η διοίκηση της Γκαμπάλα ανακοίνωσε ότι ο αρχηγός της τίθεται σε διαθεσιμότητα μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα γεγονότα. Λόγω της ιδιαίτερης φύσης του περιστατικού, ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις και περιμένει αυξημένα μέτρα ασφαλείας κατά το διάστημα της παραμονής της ελληνικής αποστολής στο Μπακού. Αντίστοιχα μέτρα θα λάβει και ο ίδιος για τον αγώνα ρεβάνς στη Λεωφόρο, ειδικά εάν συμπεριληφθεί στην αποστολή της Γκαμπάλα ο Χουσεΐνοφ, κάτι που με τα τωρινά δεδομένα μοιάζει απίθανο, αλλά ποτέ κανείς δεν μπορεί να ξέρει…

• Το ναυάγιο των συζητήσεων του Αμπέντ με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ κρατά ακόμη ανοικτή μια χαραμάδα επιστροφής του στον Παναθηναϊκό, αρκεί τα οικονομικά ανταλλάγματα να είναι λογικά. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός προβλέπει την απόκτηση ενός ακόμη χαφ, και οι μάνατζερ προτείνουν συνεχώς παίκτες για όλα τα… βαλάντια, όπως τον ακριβό Πάπα Ντιόπ ή τον πιο προσιτό Τόζερ, πρώην μέσο της ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» κρατούν στάση αναμονής και για τον Μαυρία. Οσο η Σάντερλαντ δεν βρίσκει ομάδα που να την ικανοποιεί οικονομικά, παραμένει ορατή η επιστροφή του. Πάντως το ενδιαφέρον ιταλικών ομάδων για Μπεργκ και Καρέλη φαίνεται να ατονεί. Ο Παναθηναϊκός εξαρχής ξεκαθάρισε ότι μόνο με μία πάρα πολύ καλή προσφορά θα μπορούσε να συζητήσει την παραχώρησή τους.

• Σημαντικό φιλικό έκλεισαν για αύριο το βράδυ (21.00) οι «πράσινοι» με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο «Ανοέτα». Στην 22μελή αποστολή μετέχει και ο Τελάντερ, ο οποίος αποθεραπεύθηκε και μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα. Αποκλείστηκαν ως ανέτοιμοι οι Εσιέν, Λαγός, Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος και Κοτσόλης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT