Προφυλακιστέος ο αρχηγός της Γκαμπάλα

Προφυλακιστέος ο αρχηγός της Γκαμπάλα

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προφυλάκιση του αρχηγού της Γκαμπάλα, Γιαβίντ Χουσεΐνοφ, με την κατηγορία ότι εμπλέκεται στη δολοφονία του 30χρονου δημοσιογράφου Ρασίμ Αλίγεφ, φορτίζει ακόμα περισσότερο το παιχνίδι της επόμενης Πέμπτης και δημιουργεί πρόσθετη ανησυχία στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού για τις συνθήκες που θα συναντήσει η αποστολή κατά την παραμονή της στο Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με εκπροσώπους τοπικών ΜΜΕ, το ματς έχει πάρει μια περίεργη διάσταση λόγω του θορύβου που προκάλεσε το περιστατικό και εκεί που θα γινόταν με σχετικά λιγοστούς φιλάθλους στο Μπακού, αρκετά μακριά από τη φυσική έδρα της Γκαμπάλα, τώρα το γήπεδο θα είναι γεμάτο από οπαδούς άλλων ομάδων της χώρας όπως της Καραμπάκ, της Ιντερ Μπακού και της Μπακού FC.

Δεν υπάρχουν αναφορές για απειλητική διάθεση των Αζέρων φιλάθλων κατά του Παναθηναϊκού, αλλά επειδή το περιστατικό που συνδέεται με τη δολοφονία σχετίζεται άμεσα με το ανέμισμα της τουρκικής σημαίας από τον Χουσεΐνοφ για να προκαλέσει τους Ελληνοκύπριους του Απόλλωνα Λεμεσού, διόλου απίθανο να θελήσουν κάποιοι να συνεχίσουν τις προκλήσεις σε βάρος και της δεύτερης ελληνικής ομάδας που θα επισκεφτεί μέσα σε λίγες μέρες το Μπακού. Ο Παναθηναϊκός έχει ζητήσει καλού κακού πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, ενώ στελέχη της ΠΑΕ επικοινώνησαν με ανθρώπους του Απόλλωνα Λεμεσού προκειμένου να μάθουν από πρώτο χέρι όλα όσα συνέβησαν και στα δύο παιχνίδια με την Γκαμπάλα. Επισήμως, πάντως, δεν εκφράζεται κάποια ιδιαίτερη ανησυχία.

Ο Χουσεΐνοφ προφυλακίστηκε με δικαστική απόφαση και αναμένεται να παραμείνει στη φυλακή τουλάχιστον για τρεις μήνες, μέχρι να έλθει η ώρα της δίκης του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο αρχηγός της Γκαμπάλα εμπλέκεται στη δολοφονική επίθεση κατά του Αλίγεφ, καθώς γνώριζε τα σχέδια του ξαδέλφου του που την οργάνωσε και δεν έκανε κάτι για να τον σταματήσει, κρύβοντας παράλληλα πολύτιμα στοιχεία κατά της διάρκεια της αστυνομικής έρευνας. Κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης 8 έως 12 χρόνων που μπορεί να είναι και μεγαλύτερη αν κατηγορηθεί και για υποκίνηση τρίτων σε εγκληματική ενέργεια. Ο Χουσεΐνοφ οδηγήθηκε στη φυλακή μαζί με τους έξι φυσικούς αυτουργούς της δολοφονικής επίθεσης.

Οι παίκτες και τα μέλη του προπονητικού τιμ του Παναθηναϊκού βρίσκονται μακριά απ’ αυτή την ιστορία και επικεντρώνονται στην προετοιμασία τους για τις αναμετρήσεις με την Γκαμπάλα, στο πλαίσιο της οποίας γίνεται και το αποψινό ματς με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ (21.00, Novasports 1). Η 21μελής αποστολή βρίσκεται από χθες το βράδυ στο Σαν Σεμπαστιάν, με τον Τελάντερ να μην είναι απόλυτα έτοιμος και να μένει στην Αθήνα, μαζί με τους Εσιέν, Λαγό, Κοτσόλη, Τριανταφυλλόπουλο και Μπούρμπο. Οι Βάσκοι αναμένεται να παρουσιάσουν τους νεοαποκτηθέντες Ντιέγκο Ρέγες και Ζόνατας.

• «Πρόσφατα ο Δήμος Αθηναίων κατήρτισε το 5ετές επιχειρησιακό του σχέδιο, στο οποίο δεν περιλαμβάνεται η παραμικρή αναφορά σ’ αυτήν. Τώρα, η Πολιτεία αποφάσισε στον χώρο που θα γινόταν το γήπεδο να στεγαστούν μετανάστες. Συνεπώς, ο νόμος της Διπλής Ανάπλασης έχει de facto ακυρωθεί. Είναι ώρα επιτέλους να καταργηθεί και τυπικά, ώστε ο Παναθηναϊκός Α.Ο. να μην παραμένει δέσμιός της» τονίζει μεταξύ άλλων με ανακοίνωσή του ο Ερασιτέχνης, με αφορμή τη μετεγκατάσταση των μεταναστών από το Πεδίον του Αρεως στον Βοτανικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT