Λεβαδειακός αντί Κέρκυρας, προσφεύγει ο Απόλλωνας

Λεβαδειακός αντί Κέρκυρας, προσφεύγει ο Απόλλωνας

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επικύρωση της βαθμολογίας του προηγούμενου πρωταθλήματος προχώρησε χθες η Σούπερ Λίγκα. Στην απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία και με βάση την εν ισχύι απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που διατάσσει την αποβολή της Κέρκυρας από το πρωτάθλημα, η ομάδα της Κέρκυρας τοποθετήθηκε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Τη θέση της στο πρωτάθλημα παίρνει ο Λεβαδειακός. Η απόφαση αυτή μπορεί να ανατραπεί, εφόσον εκπέσει η απόφαση της Εφέσεων από το Διαιτητικό Δικαστήριο στο οποίο προσέφυγε η Κασσιόπη και θα εκδικάσει την υπόθεση την ερχόμενη Τρίτη. Η Κέρκυρα μειοψήφησε, υποστηρίζοντας ότι δεν έπρεπε να ληφθεί απόφαση επικύρωσης του βαθμολογικού πίνακα από τη στιγμή που υπάρχει εκκρεμοδικία. Επίσης ο Απόλλων έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας, υποστηρίζοντας ότι αυτός πρέπει να πάρει τη θέση της Κέρκυρας και αναμένεται να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της απόφασης της Σούπερ Λίγκας.

Η διοργανώτρια προχώρησε στην ανακοίνωση του προγράμματος των δύο πρώτων αγωνιστικών, βάζοντας στη θέση της «ομάδας Α» τον Λεβαδειακό, αλλά υπό την αίρεση ότι ο αγώνας της πρεμιέρας με τον Ατρόμητο δεν θα διεξαχθεί αν δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου μέχρι την Πέμπτη 20 Αυγούστου και ώρα 12.00.

Επίσης εγγράφηκαν ως νέα μέλη του συνεταιρισμού η ΑΕΚ και ο Ηρακλής. Ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού εξέφρασε ενστάσεις για την ΑΕΚ λόγω της απόφασης της ΕΕΑ για τη συμμετοχή του Δ. Μελισσανίδη.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Ι. Αλαφούζος πρότεινε ο πρωταθλητής να βγαίνει από τα πλέι οφ και να γίνονται αγώνες πλέι άουτ μεταξύ των τεσσάρων τελευταίων ομάδων της κανονικής περιόδου. Επίσης πρότεινε για λόγους διαφάνειας να υπάρχει πρόσβαση όλων των ομάδων σε όλες τις εκθέσεις των παρατηρητών αγώνων και να μπουν περιορισμοί στο θέμα των δανεικών ποδοσφαιριστών μεταξύ ομάδων που αγωνίζονται στο ίδιο πρωτάθλημα.

Για τα παραπάνω θέματα συστάθηκε επιτροπή. Σε ψηφοφορία μπήκε πρόταση της Ξάνθης να υποβιβάζεται απευθείας η τελευταία ομάδα και να δίνει μπαράζ η προτελευταία με τη δεύτερη από τη Φούτμπολ Λιγκ. Η πρόταση της Ξάνθης καταψηφίστηκε από επτά ομάδες (ΑΕΚ, Αστέρας, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Παναιτωλικός, Πλατανιάς) και απορρίφθηκε.

Από το νέο πρωτάθλημα θα υποβιβαστούν απευθείας οι δύο τελευταίες ομάδες.

Η Σούπερ Λίγκα απέρριψε ομόφωνα την πρόταση περί κεντρικής χορηγίας της ΟΠΑΠ Α.Ε. αφού όλες οι ομάδες έκριναν ότι τα περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ είναι μικρό ποσό. Συστάθηκε επιτροπή για να διερευνήσει τη δυνατότητα εξεύρεσης άλλης κεντρικής χορηγίας του πρωταθλήματος. Πάντως η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός υποστήριξαν ότι έχουν έρθει σε συμφωνία με τον ΟΠΑΠ για τις φανέλες τους.

Το πρόγραμμα των δύο πρώτων αγωνιστικών του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, το οποίο αρχίζει στις 22 Αυγούστου, ανακοίνωσε η Σούπερ Λίγκα:

Αναλυτικά:

1η αγωνιστική:

Σάββατο 22/08

-19.15: Καλλονή – Ηρακλής, Πανθρακικός – Αστέρας Τρ.,

-21.30: ΑΕΚ – Πλατανιας,

Κυριακή 23/8

-19.15: Ατρόμητος – Ομάδα Α, Βέροια – ΠΑΣ, ΠΑΟΚ – Skoda Ξάνθη,

-21.30 Ολυμπιακός – Πανιώνιος,

 

Δευτέρα 24/8

21.30: Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός.

2η Αγωνιστική:

Σάββατο 29/08

-19.15: Ομάδα Α – Ολυμπιακός, Πανθρακικός – Βέροια,

– 21.30: Skoda Ξάνθη – ΑΕΚ,

Κυριακή 30/8

-19.15: Αστέρας Τρ – Παναιτωλικός, Ηρακλής – Πανιώνιος, Παναθηναϊκός – Καλλονή,

-21.30: ΠΑΣ – ΠΑΟΚ,

Δευτέρα 31/8

-21.30: Πλατανιάς – Ατρόμητος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT