Πλήρωσε ξανά ένα ακόμη «μπλακ άουτ»

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε ο Παναθηναϊκός στα τελευταία λεπτά του φιλικού με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο «Ανοέτα» και το πλήρωσε με μια βαριά ήττα 3-0, κόντρα στη ροή του αγώνα. Μέχρι το 80΄ οι «πράσινοι» ήταν φανερά καλύτεροι και τους αδικούσε το διαγραφόμενο 0-0. Με το που έγινε το 1-0 στο 82΄, στην πρώτη επικίνδυνη φάση που δημιούργησαν οι Βάσκοι σε όλο το β΄ ημίχρονο, έμοιαζε σαν να βγήκαν από την πρίζα οι παίκτες του Αναστασίου. Η καθίζηση ήταν καθολική. Με ένα σουτ – φάουλ και ένα γκολ – δώρο του Ταυλαρίδη, το (μέχρι το 82΄) 0-0 διαμορφώθηκε σε 3-0 μέσα σε ένα εξάλεπτο, όπως περίπου συνέβη και στην Μπριζ πριν από μία εβδομάδα. Και εκεί ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να ελέγχει το παιχνίδι, αλλά με το που δέχθηκε το πρώτο γκολ, κατέρρευσε…

Η ελληνική ομάδα ήταν καλά οργανωμένη στο α΄ ημίχρονο. Είχε τον έλεγχο του ρυθμού και κινδύνευσε μόνο σε ένα σουτ του Ζόνατας, που απέκρουσε ο Στιλ. Είχε μια καλή ευκαιρία με τον Ατζαγκούν και μια πολύ μεγάλη σε εξαιρετικό συνδυασμό Νίνη – Μπεργκ (λίγο έξω το κοντινό πλασέ του Σουηδού), αφήνοντας καλές εντυπώσεις. Οι πολλές αλλαγές στο β΄ μέρος έκαναν πολύ πιο ελεύθερο το παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό να αγγίζει δύο φορές το γκολ με τους Καρέλη και Πέτριτς. Οταν ο Μπούμα έκανε το 1-0 στο 82΄, τα άλλα δύο γκολ ήλθαν σαν από συνήθεια, με φάουλ του Κανάλες στο 87΄ και τον Αγκιρένσε στο 88΄, έπειτα από λάθος… ασίστ του Ταυλαρίδη.

ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Ρούλι, Μπεργκάρα (66΄ Πάρντο), Ινίγο, Γκρανέρο, Ζουρουτούθα (66΄ Κανάλες), Ζόνατας (46΄ Ανζιρέτσε), Ρέγιες, Κάστρο (46΄ Μπρούμα), Αρίτς (46΄ Θαλβούα), Κόντσα (66΄ Εκτορ), Ντε Λα Μπέλα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ (76΄ Γιαννακόπουλος), Βέμερ (46΄ Μαρινάκης), Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής (62΄ Δώνης), Χουχούμης (46΄ Νάνο), Ζέκα (76΄ Αγγελόπουλος), Πράνιτς (46΄ Σάντσεθ), Ατζαγκούν (46΄ Πέτριτς), Νίνης (46΄ Κλωναρίδης), Μπεργκ (46΄ Λουντ), Καλτσάς (46΄ Καρέλης).

• «Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε σε συναγερμό την τελευταία εβδομάδα, αλλά δεν έχουμε εισπράξει από την πλευρά της Γκαμπάλα εχθρική ατμόσφαιρα. Μας αγχώνει λίγο το ότι είναι νέα ομάδα και δεν έχει εμπειρία στην οργάνωση αγώνων σε τέτοιο επίπεδο, όμως οι άνθρωποί της προσπαθούν να βγάλουν ένα ευρωπαϊκό προφίλ και μας έχουν βοηθήσει», δήλωσε στο «Κόκκινο 105,5» το στέλεχος της ΠΑΕ, Σπύρος Βλάχος, και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων: «Εχουμε ακούσει για Τούρκους, Γκρίζους Λύκους, εθνικιστές και τα λοιπά, που θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα. Ωστόσο, δεν είναι κάτι έμπρακτο, είναι κυρίως φιλολογικό. Η UEFA είναι πλήρως ενημερωμένη για την κατάσταση και έχουν δώσει ιδιαίτερη σημασία».

• Παρά την επίθεση… αγάπης των οπαδών του Παναθηναϊκού προς τον Αμπέντ μέσω των social media, η επιστροφή του δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο. Τον πρώτο λόγο έχει η Νιούκαστλ, η οποία μέχρι στιγμής επιμένει να ζητάει ένα ποσό που δεν μπορούν να διαθέσουν οι «πράσινοι». Τι μπορεί να αλλάξει; Ο Παναθηναϊκός ελπίζει πως αν δεν βρεθεί ομάδα πρόθυμη να αποκτήσει τον Αλγερινό χαφ στα λεφτά που ζητούν οι Αγγλοι, οι απαιτήσεις τους ίσως υποχωρήσουν προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, σε σημείο που να μπορέσει να τις ικανοποιήσει.

• Ο Τελάντερ έμεινε στην Αθήνα για να ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ώστε να έχει ελπίδες να παίξει στα ματς με την Γκαμπάλα. Αντίθετα, ο Εσιέν δεν έχει ελπίδες. Αν και δηλώθηκε στη σχετική λίστα της UEFA για τα πλέι οφ, η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση θα γίνει αργότερα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT