Δεν βάζει τακτικούς στο Διαιτητικό η ΕΠΟ

Δεν βάζει τακτικούς στο Διαιτητικό η ΕΠΟ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Casus belli» θεωρείται από την πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού η απόφαση της ΕΠΟ να προβεί σε α λα καρτ εφαρμογή του πρόσφατα ψηφισμένου αθλητικού νόμου, που προβλέπει την τοποθέτηση τακτικών δικαστών και εισαγγελέων σε όλα τα δικαιοδοτικά και πειθαρχικά της όργανα.

Συγκεκριμένα, ο νόμος προβλέπει ότι «μέσα σε προθεσμία τεσσάρων μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος και κατόπιν απόφασης του αρμοδίου οργάνου της ΕΠΟ, η οποία πρέπει να ληφθεί εντός της ίδιας προθεσμίας, ανασυγκροτούνται τα πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου, αποτελούμενα εφεξής από τακτικούς δικαστές με βαθμό πρωτόδικη στα πρωτοβάθμια όργανα και προέδρου πρωτοδικών στα δευτεροβάθμια όργανα, με τριετή θητεία η οποία δεν ανανεώνεται. Αμφότεροι επιλέγονται και ορίζονται από την ΕΠΟ από κατάλογο που συγκροτεί και αποστέλλει το Πρωτοδικείο Αθηνών».

Ομως η ΕΠΟ στη Γ.Σ. που έχει συγκαλέσει για τις 28 Αυγούστου, προκειμένου να προχωρήσει στην εκλογή δικαστών που εστάλησαν από το Πρωτοδικείο, δεν έχει συμπεριλάβει στα θέματα ημερήσιας διάταξης την εκλογή μελών για το Διαιτητικό Δικαστήριο που, σύμφωνα με τον νέο Πειθαρχικό Κώδικα, θεωρείται τρίτος και τελευταίος βαθμός της «ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης», αφού σε αυτόν θα γίνονται προσφυγές εναντίον των αποφάσεων της Επιτροπής Εφέσεων για σειρά σοβαρών ποινών και αποφάσεων.

Πραγματικά είναι απορίας άξιον γιατί η ΕΠΟ αποφάσισε να εφαρμόσει τον νόμο, πλαισιώνοντας με τακτικούς δικαστές τον πρώτο και τον δεύτερο βαθμό, αλλά όχι τον τρίτο.

Πάντως, εφόσον η ΕΠΟ δεν εναρμονιστεί χωρίς εξαιρέσεις στις διατάξεις του νόμου που ψηφίστηκε και με τη σύμφωνη γνώμη της UEFA και της FIFA, οι σχέσεις με την πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού αναμένεται να εισέλθουν σε νέα φάση έντασης.

Σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού Στ. Κοντονής θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας Γ. Μποροβήλο και τους εκπροσώπους των ομάδων που μετέχουν στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA.

• Tο Δ.Σ. της Φούτμπολ Λιγκ αποφάσισε το νέο πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 17 ή 18 ομάδες, κλείνοντας την πόρτα στον Αρη. Συμμετοχή δεν δήλωσαν ο ΟΦΗ και η Νίκη Βόλου, ενώ άγνωστη είναι η στάση που θα κρατήσει όποια εκ των Κασσιόπης ή Λεβαδειακού υποβιβαστεί.

Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει στις 2/9.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT