Σταθερά βήματα με Εσιέν ο ΠΑΟ

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε άλλο παρά βιαστικός εμφανίζεται ο Παναθηναϊκός στο θέμα της επιστροφής του Μίκαελ Εσιέν στην αγωνιστική δράση.

Αν και ο 33χρονος Γκανέζος παραμένει το μεγαλύτερο όνομα που πέρασε τα ελληνικά σύνορα αυτό το καλοκαίρι, και είναι λογικό να επενδύουν πάνω του πάρα πολλά οι «πράσινοι», τα βήματα της επιστροφής του είναι προσεκτικά και μετρημένα.

Ο ίδιος δείχνει ανυπόμονος να ξαναμπεί στο γήπεδο, και η αλήθεια είναι ότι η πορεία της αποθεραπείας του πάει πολύ καλά. Δεν τον αφήνει, όμως, ο Παναθηναϊκός να κάνει κάτι περισσότερο απ’ όσα ορίζει το πρωτόκολλο της αποθεραπείας του, μετά την επέμβαση που έκανε στους κοιλιακούς προσαγωγούς πριν από περίπου έναν μήνα, για να περιοριστεί ο κίνδυνος υποτροπής και περαιτέρω επιπλοκών.

Ο Εσιέν άρχισε ήδη να βγάζει με άνεση το ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασής του και σύντομα αναμένεται να μπει σε κανονικούς ρυθμούς. Ο ίδιος πίστευε ότι ίσως το ιατρικό τιμ του Παναθηναϊκού να του έδινε από χθες τη σχετική άδεια, αλλά προτιμήθηκε να συνεχίσει ατομικό για λίγο ακόμα. Σενάριο να παίξει στη ρεβάνς με την Γκαμπάλα δεν υπάρχει, κι ας δηλώθηκε από την ΠΑΕ στη λίστα για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Ακόμα κι αν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας βγάζει άνετα όλο το πρόγραμμα που ακολουθούν οι συμπαίκτες του, το πιθανότερο είναι να αρχίσει να παίρνει σιγά σιγά λίγο χρόνο συμμετοχής προς τα μέσα Σεπτέμβρη, όταν ξαναρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα μετά τη διακοπή του στο τέλος της 2ης αγωνιστικής, λόγω των υποχρεώσεων της εθνικής.

Η απουσία του Εσιέν είναι η μόνη για τον Αναστασίου ενόψει του μεθαυριανού αγώνα με την Γκαμπάλα, μαζί μ’ αυτήν, βέβαια, του τιμωρημένου (με δύο αγωνιστικές) Σάντσεθ. Ολοι οι υπόλοιποι «πράσινοι» είναι διαθέσιμοι, μηδέ του Τελάντερ εξαιρουμένου. Ο Δανός στόπερ μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα και, αν βγάλει χωρίς ενοχλήσεις και τη σημερινή προπόνηση, θα διεκδικήσει μια θέση στην αποστολή.

• Δεν υπάρχει βάση στο σενάριο ιταλικής ιστοσελίδας περί ενδιαφέροντος του Παναθηναϊκού για τον Νικάντρο Μπρέεβελντ της Στεάουα Βουκουρεστίου. Ο 29χρονος αμυντικός μέσος από το Σουρινάμ προτάθηκε, αλλά δεν έχει τα χαρακτηριστικά του παίκτη που θέλει ο Αναστασίου για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή. Αυτά τα έχει ο Αμπέντ, ο οποίος πιέζει τη Νιούκαστλ να κατεβάσει τις απαιτήσεις της ώστε να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό.

Οι εξελίξεις στο θέμα αυτό ίσως να προκύψουν την τελευταία στιγμή της μεταγραφικής περιόδου, εάν ώς τότε δεν βρεθεί άλλη πρόταση που να ικανοποιεί οικονομικά την αγγλική ομάδα. Στη λίστα του Παναθηναϊκού είναι και ο Γιάννης Λουκίνας του Ηρακλή. Με 15 γκολ σε 29 αγώνες πέρυσι, ο 24χρονος επιθετικός θεωρείται ενδιαφέρουσα περίπτωση ως εναλλακτική λύση.

• Ο Μάρκους Μπεργκ εμφανίστηκε με τούρτες χθες στο Κορωπί και γιόρτασε εκεί τα 29α γενέθλιά του.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT