Aίσιο τέλος στο θρίλερ Αμπέντ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κίνηση του Μεχντί Αμπέντ να έλθει στην Ελλάδα αποδείχθηκε καθοριστική στη σκακιέρα που έπαιζαν εδώ και αρκετές εβδομάδες ο Παναθηναϊκός με τη Νιούκαστλ!

Το… ματ έγινε χθες το βράδυ, με την αγγλική ομάδα να ενδίδει τελικά στις πιέσεις του 23χρονου Αλγερινού μέσου και των «πρασίνων» και να συναινεί στη μεταγραφή του, με ένα ποσό μικρότερο από το 1 εκατ. ευρώ, που επίμονα ζητούσε, συν ένα ποσοστό της τάξης του 30% σε περίπτωσης μεταπώλησής του. Η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί και τυπικά τα επόμενα δύο 24ωρα. Πρώτα θα ολοκληρωθούν οι ιατρικές εξετάσεις (ξεκίνησαν χθες το πρωί) και, μόλις γίνουν οι σχετικές ανταλλαγές των εγγράφων, θα πέσουν οι υπογραφές σε συμβόλαιο τριών ή τεσσάρων χρόνων.

Η πίεση από την πλευρά του Αμπέντ εκδηλώθηκε εμπράκτως με το ταξίδι του στην Αθήνα. Πιο πριν είχε συμφωνήσει σε όλα με τον Παναθηναϊκό και, με την απόφασή του να έλθει στην Ελλάδα, έδειξε ξεκάθαρα στη Νιούκαστλ την επιθυμία του να επιστρέψει στην ομάδα με την οποία έζησε την καλύτερη χρονιά της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Το μήνυμα ελήφθη από τους Αγγλους, και τα πράγματα έγιναν εν συνεχεία πιο απλά για τους Φύσσα και Βόκολο. Με τη βοήθεια του παίκτη, πέτυχαν μια συμφωνία κάνοντας σημαντική υπέρβαση σε σχέση με τις οικονομικές δυνατότητες του Παναθηναϊκού, πιο κάτω όμως από το 1 εκατ. ευρώ που ζητούσαν οι Αγγλοι.

Ακόμα κι αν υπογράψει ο Αμπέντ μέσα στην εβδομάδα, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις αναμετρήσεις με την Γκαμπάλα, μιας και η σχετική λίστα έχει κλείσει. Θα δει τον αυριανό αγώνα από την τηλεόραση, μαζί με όσους έκοψε ο Γιάννης Αναστασίου από την αποστολή. Και δεν είναι λίγοι αυτοί. Εκτός από τον ανέτοιμο Εσιέν και τον τιμωρημένο Σάντσεθ, στην Αθήνα έμειναν για λόγους τακτικής οι Τριανταφυλλόπουλος, Δώνης και Μπούρμπος, μαζί με τον Κλωναρίδη, που ένιωσε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και έκανε ατομικό πρόγραμμα. Ο Τριανταφυλλόπουλος έπαιξε βασικός στην Μπριζ, και ο αποκλεισμός του έχει να κάνει με την επιστροφή του Τελάντερ.

Ο Δανός είναι ετοιμοπόλεμος πλέον και θα βρίσκεται στον πάγκο αύριο, με τον Κουτρουμπή να είναι ο παρτενέρ του Ταυλαρίδη στο κέντρο της άμυνας. Η αποστολή αναχωρεί για το Μπακού σήμερα στις 8 το πρωί, με πτήση τσάρτερ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT