Με επιφύλαξη πιστοποιητικά σε 4 ομάδες της Σούπερ Λίγκας

Με επιφύλαξη πιστοποιητικά σε 4 ομάδες της Σούπερ Λίγκας

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιστοποιητικό συμμετοχής με επιφύλαξη χορήγησε η ΕΕΑ σε τέσσερις ομάδες της Σούπερ Λίγκας – Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Αστέρα και Πανθρακικό -, ενώ ο Ηρακλής αντί για πιστοποιητικό έλαβε διορία έως σήμερα στις 12.00 προκειμένου να προσκομίσει εγγυητική επιστολή ύψους 177.000 ευρώ που αντιστοιχεί με το 5% του μετοχικού του κεφαλαίου.

Η επιφύλαξη για τον Ολυμπιακό υπάρχει «αναφορικά με το περιεχόμενο της εκδοθείσης διάταξης του ανακριτή για τον Β. Μαρινάκη». Η ΕΕΑ απέστειλε επιστολή, χωρίς να πάρει απάντηση λόγω απουσίας του, στον ανακριτή διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο και έχει επιβάλει στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, μεταξύ άλλων, τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης με το ποδόσφαιρο, προκειμένου να έχει εγγράφως και επισήμως τους περιοριστικούς όρους που έχουν επιβληθεί ώστε να διαπιστώσει αν υπάρχει κώλυμα και παράβαση του νόμου που εμπίπτει στην έννοια του «δημοσίου συμφέροντος».

Η επιφύλαξη για την ΑΕΚ υπάρχει «αναφορικά με το περιεχόμενο της από 28.07.15 εκδοθείσης απόφασης της ΕΕΑ και την περαιτέρω δικαστική της πορεία και εξέλιξή της». Η ΕΕΑ έπειτα από καταγγελία του Ολυμπιακού για τη σχέση ΑΕΚ – Δ. Μελισσανίδη και ΟΠΑΠ αποφάσισε ότι ο κ. Μελισσανίδης ασκεί «ουσιαστική διοίκηση» στην ΠΑΕ και λόγω της συμμετοχής του υιού του στο Δ.Σ. του ΟΠΑΠ αποφάσισε ότι δεν είναι επιτρεπτό να περιλαμβάνονται αγώνες της ΑΕΚ στα κουπόνια του ΟΠΑΠ.

Για τον Αστέρα και τον Πανθρακικό η επιφύλαξη υπάρχει «αναφορικά με το 1234/2015 παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το περιεχόμενό του και την τελεσιδικία του». Πρόκειται για την υπόθεση των «στημένων αγώνων» της περιόδου 2008-2011 στο πλαίσιο της οποίας αντιμετωπίζουν κατηγορίες ο πρόεδρος του Αστέρα που τυγχάνει να είναι και πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και ο ένας εκ των δύο μεγαλομετόχων της ΠΑΕ, καθώς και ο πρόεδρος του Πανθρακικού που είναι και αναπληρωτής πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας.

Οι υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λίγκας πήραν κανονικά πιστοποιητικό. Κάποιες από αυτές προσκόμισαν ενημερότητες που είχαν ως ημερομηνία λήξης το τέλος Αυγούστου.

Απόφαση για Απόλλωνα

Σήμερα αναμένονται οι αποφάσεις της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ επί της προσφυγής του Απόλλωνα κατά της Σούπερ Λίγκας με την οποία ζητεί να πάρει τη θέση της Κασσιόπης και των δευτεραθλητών της Γ΄ Εθνικής που προσέφυγαν κατά της Φούτμπολ Λιγκ η οποία αποφάσισε να μη συμπληρώσει τον προβλεπόμενο αριθμό των 20 ομάδων στο νέο πρωτάθλημά της.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT