Παρουσιάζεται σήμερα ο Μπερμπάτοφ

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο πριν από τη μία τα ξημερώματα της Τετάρτης η «βόμβα» έσκασε στη Τούμπα. Το μονοετές συμβόλαιο με την υπογραφή του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ έφτανε στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ! Αυτό που είχε σαν στόχο τα τρία χρόνια του στον Δικέφαλο ο Ιβάν Σαββίδης έγινε πράξη.

Ο 34χρονος Βούλγαρος επιθετικός ανήκει στον ΠΑΟΚ και έρχεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να ανοίξει άλλο ένα κεφάλαιο στην πολύ πλούσια και άκρως πετυχημένη καριέρα του. Μια καριέρα που μπορεί να ξεκίνησε εφιαλτικά, αλλά είχε εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία, με όνειρα που έγιναν πραγματικότητα.

Η Τούμπα ανοίγει αύριο τις θύρες της για να υποδεχθεί το μεγαλύτερο όνομα που θα έχει φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα. Η παρουσίαση του Βούλγαρου άσου θα γίνει στις 4 το απόγευμα και ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει από κοντά το μεγάλο αστέρι του ΠΑΟΚ, για τις φανέλες του οποίου έπεσε ο σέρβερ της μπουτίκ της ΠΑΕ χθες!

Πριν καν συμπληρώσει τα 20 χρόνια του ο Μπερμπάτοφ είχε ζήσει ζωή για… βιβλίο. Από το μεγάλο αστέρι της ΤΣΣΚΑ Σόφιας που λάτρευαν οι οπαδοί, έγινε ο παίκτης που μίσησαν όσο κανέναν, επειδή εκείνο το διάστημα, η βουλγαρική ομάδα είχε μεγάλα οικονομικά προβλήματα και ο Μπερμπάτοφ ήθελε να φύγει. Επεσε θύμα απαγωγής από τον Γκιόργκι Ιλιεφ, γνωστό μαφιόζο της Βουλγαρίας, ο οποίος προσπάθησε με αυτόν τον απεχθή τρόπο να πείσει τον Μπερμπάτοφ να υπογράψει στη Λέφσκι. Αυτό ποτέ δεν έγινε, γιατί δόθηκαν λύτρα από τον πατέρα του παίκτη και το 2001 ήρθε η αρχή μιας νέας εποχής με την υπογραφή συμβολαίου στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, η οποία δαπάνησε μόλις 1,3 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι γνωστά. Μεταγραφή στη Τότεναμ με 16 εκατ. ευρώ, μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 40 εκατ. ευρώ, 1,5 χρονιά στη Φούλαμ και πέρυσι στην Μονακό. Καριέρα από το 1998 έως σήμερα με 635 συμμετοχές και 274 γκολ σε επίσημες διοργανώσεις, αλλά και 78 συμμετοχές και 48 γκολ με την Εθνική Βουλγαρίας! Οι αριθμοί στην περίπτωση Μπερμπάτοφ λένε την αλήθεια…

Ο Ιβάν Σαββίδης κατάφερε να κερδίσει το «ναι» του Βούλγαρου, αφού του προσέφερε 2 εκατ. ευρώ συνολικά για συμβόλαιο ενός έτους. Πρωτίστως όμως τον κέρδισε στο… μυαλό. Δεν τον πίεσε. Τον περίμενε, του εξήγησε πώς θα είναι στον ΠΑΟΚ και τι θα πρεσβεύει και τελικά στο… παρά ένα (για να δηλωθεί και στην UEFA για τους αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ) κέρδισε την υπογραφή του. Επιπροσθέτως, ο Μπερμπάτοφ σκέφτηκε πως η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη πολύ κοντά στη γενέτειρά του, το Μπλαγκόεβγκραντ, όπου βρίσκεται η οικογένειά του. Τα είχε όλα όπως ήθελε… Πείστηκε για το αγωνιστικό πλάνο με την παρουσία του Φρανκ Αρνεσεν και του Ιγκόρ Τούντορ, διαπίστωσε ότι θα παίξει σε ομάδα που διεκδικεί τίτλους, τα χρήματα ήταν πολλά, η οικογένειά κοντά του… Αυτό ήταν.

Ο ΠΑΟΚ έχει πλέον έναν παίκτη σημείο αναφοράς, έναν παίκτη που όμοιό του δεν είχε ποτέ, ούτε καν στην περίπτωση του Πάμπλο Γκαρσία, που αποτέλεσε μια από τις τελευταίες ηγετικές φυσιογνωμίες του συλλόγου. Ο Μπερμπάτοφ συν τοις άλλοις είναι πραγματικά ό,τι ακριβώς χρειαζόταν αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ, έναν επιθετικό που μπορεί να δώσει στην ομάδα πολλά πράγματα πέρα από το γκολ, στη δημιουργία, σε αμυντικό επίπεδο και φυσικά σαν προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο. Αυτό που καλείται να κάνει ο Τούντορ πλέον είναι να προσαρμόσει την ομάδα στον Μπερμπάτοφ, αλλά και τον Βούλγαρο στη δική του φιλοσοφία…

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT