«Αιμορραγεί» μεταγραφικά η Γερμανία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη ρηξικέλευθη πρόταση για εισαγωγή στο γερμανικό ποδόσφαιρο του αμερικανικού συστήματος του ελέγχου μισθολογικών εξόδων (σάλαρι καπ) και του κεντρικού συστήματος επιλογής νέων παικτών (ντραφτ) έκανε μέσα στην εβδομάδα ο γενικός διευθυντής της εθνικής ομάδας της Γερμανίας, Ολιβερ Μπίρχοφ. Βλέποντας την Μπουντεσλίγκα να αιμορραγεί για ένα ακόμη καλοκαίρι λόγω των παικτών που φεύγουν προς άλλες χώρες και κυρίως την Αγγλία, ο υπεύθυνος της παγκόσμιας πρωταθλήτριας προτείνει να τεθεί όριο στο ετήσιο ποσό που προσφέρει κάθε σύλλογος συνολικά στους ποδοσφαιριστές του, όπως συμβαίνει στους αμερικανικούς συλλόγους στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το μπέιζμπολ, το αμερικανικό ποδόσφαιρο και το χόκεϊ.

«Είμαι υπέρ του αμερικανικού συστήματος διότι το θέμα είναι πώς θα διατηρήσουμε το πρωτάθλημά μας ενδιαφέρον για τους φιλάθλους» είπε, ενώ η Μπάγερν Μονάχου που έχει το… πιο πολύ χρήμα είναι ικανή κάθε χρόνο να παίρνει ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στη χώρα πριν αυτό ξενιτευθεί. Οι άλλοι σύλλογοι πωλούν τα αστέρια τους, παίρνουν κι αυτοί κάποια ποσά, αλλά έτσι δεν χτίζουν ομάδα. «Πρέπει να φροντίσουμε να μην απομακρυνθούμε από τους φιλάθλους, εδώ μιλάμε για ποδόσφαιρο και για ταύτιση με το άθλημα, κι όχι μόνο για μπίζνες» είπε ο κ. Μπίρχοφ, για να παραδεχθεί μετά ότι «μου αρέσουν οι αμερικανικοί κανονισμοί που ενισχύουν τους μικρότερους συλλόγους είτε μέσω των ντραφτ είτε των σάλαρι καπ, ωστόσο γνωρίζω πως αυτό θα είναι δύσκολο δεδομένης της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT