Βόμβα μολότοφ και γυάλινα μπουκάλια στο Μαρσέιγ – Λιόν

Βόμβα μολότοφ και γυάλινα μπουκάλια στο Μαρσέιγ – Λιόν

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Μαρσέιγ στα επεισόδια τα οποία προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας του, καταδικάζοντας όσους τα διέπραξαν και λαμβάνοντας σκληρότερα μέτρα ελέγχου στις εξέδρες, εν μέσω γενικής κατακραυγής στη Γαλλία.

Οι «Φωκαείς» υποχρέωσαν σε διακοπή τον αγώνα της Μαρσέιγ με τη Λιόν προχθές το βράδυ διά της ρίψης αντικειμένων εξαιρετικά επικίνδυνων, όπως μια βόμβα μολότοφ και γυάλινα μπουκάλια. Προς δυσάρεστη έκπληξη των φιλοξενουμένων, που από τύχη δεν τραυματίστηκαν, ο διαιτητής συνέχισε τον αγώνα έπειτα από πάροδο 20λέπτου. Το ματς έληξε 1-1.

Ο πρόεδρος της Μαρσέιγ δήλωσε ότι όσοι διέπραξαν τα επεισόδια είναι ανεύθυνοι και ότι είναι μια μειοψηφία οπαδών που θέλει μόνο να δημιουργεί προβλήματα «και δεν έχει θέση στο γήπεδο», ενώ εξήγγειλε την επανατοποθέτηση των προστατευτικών διχτύων ανάμεσα στις εξέδρες και τον αγωνιστικό χώρο, και επικείμενη συνάντησή του με συνδέσμους φανατικών οπαδών. Η Μαρσέιγ απειλείται με βαριά τιμωρία, ενώ ο Γάλλος υπουργός Αθλητισμού ζήτησε αυστηρότερους ελέγχους στις εξέδρες.

Η ποδοσφαιρική δράση επιστρέφει απόψε στα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, λόγω και της απουσίας του Τσάμπιονς Λιγκ, με κυριότερο ματς τη μάχη της Μπουντεσλίγκα μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Βόλφσμπουργκ, για δεύτερη φορά φέτος μετά την αναμέτρησή τους για το Σούπερ Καπ, που κατέκτησαν τελικά οι «Λύκοι». Στη Γερμανία επίσης αγωνίζονται απόψε η Ντάρμσταντ με τη Βέρντερ, η Χέρτα με την Κολωνία και η Ινγκολσταντ με το Αμβούργο. Το πρώτο του παιχνίδι ως βασικός στην ενδεκάδα της Μίλαν αναμένεται να παίξει απόψε ο Μάριο Μπαλοτέλι, αν και ο τεχνικός Σίνισα Μιχαΐλοβιτς δηλώνει ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα τον βάλει από την αρχή του εκτός έδρας αγώνα με την Ουντινέζε αντί του Κάρλος Μπάκα. Στη Μαδρίτη υπάρχει απόψε το μικρό τοπικό ντέρμπι της Ατλέτικο με τη Χετάφε, την ώρα που η Εσπανιόλ θα υποδέχεται τη Βαλένθια. Λίγο αργότερα η Γρανάδα φιλοξενεί τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Πρωτάθλημα έχει και στη Γαλλία, με την Παρί Σεν Ζερμέν να παίζει με την Γκινγκάμπ και την Ανζέ να συγκρούεται με τη Ρεμς. Στην Αγγλία δεν έχει πρωτάθλημα, έχει όμως Λιγκ Καπ, με κυριότερους αγώνες αυτούς ανάμεσα στις ισοβαθμούσες στη τρίτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ, Λέστερ και Γουέστ Χαμ, καθώς και το ντέρμπι του Μπέρμιγχαμ μεταξύ της Αστον Βίλα και της Μπέρμιγχαμ Σίτι. Η Μάντσεστερ Σίτι δοκιμάζεται στην έδρα της Σάντερλαντ και η Εβερτον επισκέπτεται τη Ρέντινγκ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT