Tι συμβαίνει τελικά στην ΚΕΔ;

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επιτροπή που λειτουργεί υπό αδιαφανείς διαδικασίες έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ) της ΕΠΟ, τα μέλη της οποίας αλλάζουν αρμοδιότητες ή/και παραιτούνται με συχνότητα που γεννά σοβαρές υποψίες τόσο για τα κριτήρια της επιλογής τους όσο και για την ανεκτικότητα του καθεστώτος στο οποίο καλούνται να λειτουργήσουν.

Λίγο πριν αρχίσουν τα ντέρμπι του πρωταθλήματος και πριν συμπληρωθούν τρεις αγωνιστικές από την έναρξή του, έγινε γνωστή η αιφνίδια καρατόμηση του αναπληρωτή προέδρου της επιτροπής, Ι. Τσαχειλίδη, από τη θέση του υπεύθυνου ορισμού διαιτητών στη Σούπερ Λίγκας, με αποτέλεσμα σήμερα ουδείς να γνωρίζει με βεβαιότητα ποιος επιλέγει και ορίζει τους διαιτητές.

Αν αυτή η αλλαγή αρμοδιοτήτων, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, προέβη αναιτιολόγητα ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Γ. Καραμελίδης, αποτελούσε ένα μεμονωμένο περιστατικό, τότε ίσως να μη είχε εγείρει υποψίες. Ωστόσο, εντάσσεται στον «φαύλο κύκλο» της αλλαγής προσώπων ή/και αρμοδιοτήτων της ΚΕΔ, ειδικότερα από το καλοκαίρι του 2014.

Στις 30 Ιουλίου 2014, συγκροτήθηκε η ΚΕΔ για τη σεζόν 2014-15 με διετή θητεία, με πρόεδρο τον Γ. Καραμελίδη και μέλη τους Ντάλας, Καλύβα, Σωμαρακάκη, Γκρούτση και Μπριάκο για την εκπαίδευση.

Στις 3 Οκτωβρίου 2014, ο Γ. Γκιρτζίκης, ο οποίος τότε δεν ήταν μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, πήρε τη θέση του Καραμελίδη, που παραιτήθηκε για «προσωπικούς λόγους». Μέλη της ΚΕΔ έγιναν οι Ζωγράφος, Αμυγδαλής και Μπέγκος, παίρνοντας τις θέσεις των Καλύβα, Σωμαρακάκη και Γκρούτση, που ξαφνικά, άνευ λόγου και αιτίας και μόλις δύο μήνες μετά την επιλογή τους, παύθηκαν.

Στις 18 Νοεμβρίου 2014, ο «αναμορφωτής» Χιου Ντάλας παραιτήθηκε των καθηκόντων του ως υπεύθυνου στις δύο επαγγελματικές λίγκες «μέχρι να μάθει τους διαιτητές».

Στις 30 Ιανουαρίου 2015, ο Καραμελίδης ξαναέγινε πρόεδρος της ΚΕΔ, παίρνοντας τη θέση του Γκιρτζίκη, που στις 25/1 έγινε πρόεδρος στην ΕΠΟ.

Στις 2 Φεβρουαρίου 2015, έγινε γνωστή η λύση της συνεργασίας της ΕΠΟ με τον Αθ. Μπριάκο. Στις 13 Φεβρουαρίου 2015, ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Βασάρα ως υπεύθυνου ανάπτυξης διαιτησίας, ήτοι στη θέση που κατείχε ο Μπριάκος. Ο Βασάρας ήταν μέλος της ΚΕΔ έως το Νοέμβριο 2012, οπότε και παύθηκε.

Τον περασμένο Ιούνιο, υπό το βάρος των αρνητικών εντυπώσεων που δημιουργήθηκαν από τη δημοσιοποίηση διαλόγων που αποδόθηκαν σε τηλεφωνικές του συνομιλίες, παραιτήθηκε από την ΚΕΔ ο υπεύθυνος ορισμού διαιτητών Σούπερ Λίγκας, Χρ. Ζωγράφος.

Στις 25 Ιουλίου 2015, η ΕΠΟ ανακοίνωσε τη σύνθεση της νέας ΚΕΔ, στην οποία αναπληρωτής πρόεδρος ήταν ο Ι. Τσαχειλίδης, ο οποίος ανέλαβε τον ορισμό διαιτητών της Σούπερ Λίγκας, ο Φρ. Σωμαρακάκης, ο οποίος επανήλθε, και ο Χρ. Γεναίος. Ωστόσο, πριν συμπληρωθούν δύο μήνες, ο Τσαχειλίδης παύθηκε από τα καθήκοντά του και εκδήλωσε την επιθυμία να παραιτηθεί.

Η ΕΠΟ, ως συνήθως, τηρεί επί της ουσίας σιγή ιχθύος, χωρίς όμως αυτή η σιγή να θωρακίζει την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, που πλήττεται για ακόμα μια φορά εκ των έσω.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT