Χωρίς εκπλήξεις το… πρώτο πιάτο

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλώβητος πέρασε από τη δύσκολη έδρα της Ξάνθης ο Ολυμπιακός, ο οποίος για την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ επικράτησε με 3-1 της τοπικής ομάδας.

Η Skoda που ήταν η μοναδική ομάδα που δεν είχε δεχθεί γκολ στο πρωτάθλημα –και μάλιστα σε πολύ δύσκολα ματς στην Τούμπα με ΠΑΟΚ, στο Περιστέρι με Ατρόμητο και κόντρα στην ΑΕΚ στα Πηγάδια– μπήκε στο ματς «περιμένοντας» τον Ολυμπιακό με στόχο να τον χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή της μπάλας και έβαζαν συχνά την μπάλα στην εστία του Τσενάμο, χωρίς όμως να καταφέρουν να τη σπρώξουν στα δίχτυα. Η Ξάνθη με τον έναν ή τον άλλο τρόπο απομάκρυνε την μπάλα και άρχιζε σιγά σιγά να κερδίζει μέτρα, όμως στο 42΄ είδε την εστία της να παραβιάζεται για πρώτη φορά από εξαιρετικό σουτ του Ντουρμάζ. Ενα λεπτό νωρίτερα, οι γηπεδούχοι είχαν διαμαρτυρηθεί έντονα για χέρι του Μποτία μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο Ισπανός αμυντικός μόλις είχε μπει στο παιχνίδι αντικαθιστώντας τον Ντα Κόστα που τραυματίστηκε. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ξάνθη ανέβασε την πίεση προς την περιοχή του Ολυμπιακού και ευτύχησε να ισοφαρίσει μόλις στο 50΄. Ο Βασιλακάκης έκλεψε την μπάλα από τον Μποτία, έξω από τη μεγάλη περιοχή, πάσαρε στον Καπετάνο και αυτός στον Ντιμιτρόφ, ο οποίος πλάσαρε ψύχραιμα τον εξερχόμενο Ρομπέρτο.

Η Ξάνθη αντί να αναθαρρήσει από την ισοφάριση, κατέρρευσε. Από το 50΄ και μετά, οι παίκτες του Ολυμπιακού κυριάρχησαν πλήρως στον αγωνιστικό χώρο και αφού δημιούργησαν δύο σπουδαίες φάσεις με κεφαλιές των Ιντέγε (52΄ – άουτ) και Φορτούνη (60΄ – απόκρουση Τσενάμο), πήραν το προβάδισμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 63΄. Ο Ντουρμάζ ανατράπηκε από τον Μπαξεβανίδη και ο Φορτούνης από τα 11 βήματα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν σταμάτησαν να στριμώχνουν την Ξάνθη στα σχοινιά και στο 68΄, ξανά ο Φορτούνης χρίστηκε σκόρερ, έπειτα από ωραία εναλλαγή της μπάλας του ίδιου, του Ντουρμάζ και του Ιντέγε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Ντα Κόστα (39΄ Μποτία), Μαζουακού, Καμπιάσο (69΄ Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Πάρντο (71΄ Ερνάνι), Ντουρμάζ, Ιντέγε.

ΞΑΝΘΗ: Τσενάμο, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (74΄ Νιέτο), Παπαστεριανός, Φλίσκας, Καπετάνος (80΄ Ράνος), Καρυπίδης, Ντιμιτρόφ (63΄ Χερέα).

Στο Αγρίνιο, η Βέροια έφτασε κοντά στην κατάκτηση των τριών βαθμών, με το γκολ του Ναζλίδη στο 77΄ αλλά ο Παναιτωλικός «έκλεψε» στο 82΄ τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1), με το τέρμα του Ρομέρο. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο, οπότε το τελικό σκορ μοιάζει να είναι δίκαιο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Παπάζογλου, Κούσας, Κέβιν, Μπεχαράνο (80΄ Βασιλείου), Μάκος (71΄ Ρουκουσέδα), Κάπελ, Βιγιαφάνες (71΄ Ρομέρο), Ουάρντα, Μαρκόφσκι.

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Νέτο (88΄ Πούγγουρας), Σιόντης, Εντζεγκέλε, Γιαννούλης, Μαραγκός, Βεργώνης, Ιμπραΐμ, Κόλα (72΄ Μαγιέφσκι), Γεωργιάδης (67΄ Μερεμπασβίλι), Ναζλίδης.

Στα Χανιά, Πλατανιάς και Ηρακλής αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0, με τους γηπεδούχους, στο δεύτερο ημίχρονο, να έχουν την υπεροχή και τις ευκαιρίες να πάρουν τη νίκη, με κορυφαία το δοκάρι του Κουλιμπαλί στο 81΄. Στο 85΄ αποβλήθηκε ο Μπαρτολίνι με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Βάντερσον, Σελίν, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Ντίνας, Στανισάβλιεβιτς (46΄ Μενδρινός), Γιακουμάκης, Μιλούνοβιτς (66΄ Ράμος), Πάγκαλος (77΄ Ανγκούλο).

ΗΡΑΚΛΗΣ: Περνίς, Μπουκουβάλας, Καρλίτος (54΄ Σαραμαντάς), Μπαρτολίνι, Στάμου, Ιντζόγλου, Πορτουλίδης (67΄ Μακρής), Κυριακίδης, Λάζαρ, Πασάς, Βέλλιος (75΄ Λουκίνας).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT