«Καταιγίδα» ντέρμπι στη Σούπερ Λίγκα

«Καταιγίδα» ντέρμπι στη Σούπερ Λίγκα

3' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τεστ θετικό; Σίγουρα ναι εάν δεν υπήρχαν δύο φάλτσα, το ένα με την τρίλεπτη διακοπή του αγώνα λόγω της ρίψης αντικειμένων από ορισμένους θερμόαιμους οπαδούς και το δεύτερο με την απόφαση του διαιτητή Σιδηρόπουλου να μην καταλογίσει πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, απόφαση που αν ήταν διαφορετική, πολύ πιθανά το τελικό αποτέλεσμα να ήταν άλλο. Πέρα απ’ αυτά, το «παρθενικό» ντέρμπι της εφετινής περιόδου και πρώτο μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια, πέρασε με καλό βαθμό τις εξετάσεις. Εγινε σε μια γεμάτη Τούμπα και μπροστά σε ένα πολύ ένθερμο κοινό, είχε τρία γκολ, νίκη με ανατροπή, καλό ρυθμό για την εποχή, αρκετές «καυτές» φάσεις, έντονα συναισθήματα, αγωνία μέχρι το τέλος. Ηταν ένα ντέρμπι που το ευχαριστήθηκαν όσοι το έζησαν και γέννησε προσδοκίες για τα επόμενα που ακολουθούν στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η τρίλεπτη διακοπή θα στοιχίσει ακριβά στον ΠΑΟΚ. Κινδυνεύει με βαρύ πρόστιμο ή και με την τιμωρία της Τούμπας για ένα από τα επόμενα δύο εντός έδρας παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό, ανάλογα με το πότε θα εκδικασθεί η υπόθεση και εκδοθεί η απόφαση. Είναι η πολλοστή φορά που η ομάδα έρχεται σε δύσκολη θέση εξαιτίας ορισμένων θερμοκέφαλων οπαδών της και η διοίκηση μοιάζει αποφασισμένη να πάρει μέτρα για να σταματήσει το φαινόμενο. Το παράδειγμα το έδωσε μια άλλη ομάδα, για ένα μεμονωμένο περιστατικό πολύ μικρότερης έντασης: ο Παναιτωλικός ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση τιμωρίας του, θα στραφεί νομικά κατά του «φιλάθλου» που πέταξε μπουκάλι σε ποδοσφαιριστή της Βέροιας, τονίζοντας ότι τόσο αυτός όσο και οι όμοιοί του «ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ». Ο «φίλαθλος» έχει εντοπιστεί από την αστυνομία μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής εποπτείας και σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Τα ματς της 4ης αγωνιστικής δεν έφεραν σημαντικές αλλαγές στην κορυφή της βαθμολογίας. Με τη νίκη του στην Ξάνθη μετά από καλή εμφάνιση, ο Ολυμπιακός παράμεινε μόνος πρώτος, με τον Παναθηναϊκό να τον ακολουθεί μόνος δεύτερος τρεις βαθμούς πιο πίσω. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τον Ντα Κόστα (έπαθε θλάση στη γάμπα – δεν παίζει με την Αρσεναλ), ενώ οι «πράσινοι» μαζί με τον Λεβαδειακό, κέρδισαν χρόνο και ηρεμία σε μια περίοδο που τα είχαν όσο τίποτα ανάγκη. Βοήθησε και η εντυπωσιακή τους εικόνα στο πρώτο 20λεπτο, όπου πέτυχαν τρία γκολ και έδειξαν ότι είναι μια ομάδα με πολλές δυνατότητες, αρκεί να βρει τον τρόπο να τις αξιοποιεί σε μια πιο σταθερή βάση.

ΠΑΣ Γιάννενα, Αστέρας Τρίπολης και Παναιτωλικός είναι μαζί με τους δύο «Δικέφαλους» στην 3η θέση με 7 β., δείχνοντας ότι θέτουν ισχυρή υποψηφιότητα για τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ. Οι Γιαννιώτες νίκησαν στο «μικρό ντέρμπι» της αγωνιστικής τον Ατρόμητο και τον ξεπέρασαν στη βαθμολογία, με τους Περιστεριώτες να παραμένουν, πάντως, σε απόσταση βολής από την 3η θέση και παρά τη νέα απώλεια, να δείχνουν ικανοί να μείνουν κοντά στις θέσεις των πλέι οφ. Παρά την ήττα της, τον ίδιο στόχο έχει και η Σκόντα Ξάνθη, η οποία είναι στους 5 β. αλλά έχει βγάλει ένα πρόγραμμα «αγκάθι».

Το ντέρμπι της Τούμπας ήταν το πρώτο του πρωταθλήματος, αλλά πολύ σύντομα θα έλθουν μαζεμένα όλα τα υπόλοιπα. Η κλήρωση τα έφερε έτσι ώστε η μία «μεγάλη» ομάδα να ακολουθεί σχεδόν αμέσως το πρόγραμμα της άλλης, με συνέπεια να είναι απανωτές οι μεταξύ τους μονομαχίες: στην 6η αγωνιστική την Κυριακή στις 4 Οκτωβρίου παίζουν ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, την 7η Ολυμπιακός – ΑΕΚ, την 8η ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, την 9η Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, με κερασάκι στην τούρτα το el classicο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός που θα γίνει την 11η αγωνιστική.

Ο συντελεστής δυσκολίας αυξάνεται ακόμα περισσότερο, καθώς οι «σφήνες» για όλους ανάμεσα στα ντέρμπι είναι συνήθως δύσκολα ματς κόντρα σε ομάδες επιπέδου Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητου και ΠΑΣ Γιάννενα. Ενδεικτικό είναι το χωρίς ανάσα πρόγραμμα του Παναθηναϊκού: έξω με Ξάνθη, μέσα με ΠΑΣ, έξω με ΠΑΟΚ, μέσα με ΑΕΚ, εκτός με Ατρόμητο, εντός με Ολυμπιακό, δύο σερί εκτός έδρας με Ηρακλή, Βέροια και φινάλε με Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο. Ομως ακόμα πιο δύσκολο είναι το ανάλογο σερί για τον Ολυμπιακό ο οποίος έχει ενδιάμεσα στο πρόγραμμά του εξαιρετικά δύσκολα παιχνίδια επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, όπως και για τον ΠΑΟΚ που παίζει στο Γιουρόπα Λιγκ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT